Truppen mod Cypern og Portugal


Landstræner Morten Olsen har udtaget de første 20 spillere til de afgørende kvalifikationskampe mod Cypern i Nicosia og Portugal i Parken. Yderligere tre spillere bliver udtaget søndag aften.


Landsholdet spiller de to afgørende EM-kvalifikationskampe mod Cypern i Nicosia fredag den 7. oktober og Portugal i Parken torsdag den 11. oktober.

Landstræner Morten Olsen har foreløbig udtaget 20 spillere til de to meget forskellige opgaver mod kvalifikationsgruppens sidst placerede hold med to points og gruppens tophold med 13 points.

"Vi glæder os meget til kampen - det gælder både trænerne og spillerne. Men det er også vigtigt, at vi tager ydmygheden med. Vi skal præstere gennem holdet og for holdet. Og så er det jo klart for alle, at for at komme i en finale skal man vinde semifinalen – så den koncentrerer vi os først og fremmest om. Og her tænker jeg selvfølgelig på kampen mod Cypern. Vi kender dem fra seneste kamp i Parken. Så det er en kamp vi VIL vinde – men vi skal også være bevidste om, hvem vi er oppe imod. Det er et hold, der på hjemmebane har vist, at de sagtens kan udfordre," lyder det fra landstræner Morten Olsen ved dagens pressemøde.

Og der er genvalg til mange af spillerne, som var med i truppen fra den meriterende sejr over Norge tidligere i denne måned. Undtagelsen er først og fremmest de to skadede forsvarsspillere, Daniel Agger og Nicolai Boilesen.

Til gardering til Daniel Aggers plads i centerforsvaret har Morten Olsen udtaget Bo Svensson, som sad på bænken til kampen mod Norge, og Andreas Bjelland, som fik sin debut på A-landsholdet i kampen mod Tjekkiet i Århus i november sidste år.

"Andreas Bjelland er et talent, der erfaring på et højt internationalt niveau - senest i FC Nordsjællands kampe mod Sporting Lissabon Han gjorde det desuden godt, da han sidst sprang til på A-landsholdet i 11. time og spillede en hel kamp mod Tjekkiet. Og så er han venstrebensspiller, og det giver jo nogle andre opspilsmuligheder," siger Olsen om den tidligere U21-landsholdsanfører. Landstræneren glæder sig således over at have muligheder i både Bo Svensson og Andres Bjelland som erstatning for Agger i det centrale forsvar.

Og til pladsen som venstre back har træneren suppleret truppen med Jesper Juelsgaard, som var med i truppen til venskabslandskampen mod Skotland i august, hvor Nicolai Boilesen fik sin debut og fuld spilletid på pladsen.

Det betyder, at målmandspladserne i truppen udgøres af Thomas Sørensen, Stephan Andersen og Anders Lindegaard.

De øvrige forsvarsspillere er Lars Jacobsen, Simon Kjær, Michael Silberbauer og Simon Busk Poulsen. De to førstnævnte var i startopstillingen mod Norge, hvor Michael Silberbauer blev indskiftet, mens Simon Busk Poulsen ikke var med i den officielle trup til kampen.

Den kontrollerende del af midtbanen blev udgjort William Kvist og Niki Zimling med Christian Eriksen som offensiv midtbanespiller. Martin Jørgensen sad på bænken og Jakob Poulsen på tribunen under kampen.

Angrebspladserne blev besat af Dennis Rommedahl og Michael Krohn-Dehli på fløjene og Nicklas Bendtner i boksen. Lasse Schône blev skiftet ind efter 70 minutter, mens Nicolai Jørgensen ikke indgik i truppen i Parken.


De foreløbigt 20 spillere i landsholdstruppen:


Thomas Sørensen
Stephan Andersen
Anders Lindegaard
 
Lars Jacobsen
Michael Silberbauer
Simon Kjær
Bo Svensson
Andreas Bjelland
Simon Busk Poulsen
Jesper Juelsgaard

William Kvist
Niki Zimling
Martin Jørgensen
Jakob Poulsen
Dennis Rommedahl
Christian Eriksen
Michael Krohn-Dehli
Lasse Schöne

Nicolai Jørgensen
Nicklas Bendtner.

Se uddybende trupstatistik her

Udover de nævnte spillere var Nicklas Pedersen og Mads Junker også i truppen til kampen mod Norge, hvor førstnævnte blev skiftet ind, mens sidstnævnte var på bænken.

Landstræner Morten Olsen udtager yderligere tre spillere efter weekendens klubkampe, og navnene på spillerne vil blive offentliggjort som nyhed her på siderne søndag aften.

Størstedelen af landsholdstruppen samles på Hotel Marienlyst i Helsingør allerede søndag aften, hvorefter truppen træner to gange mandag og tirsdag, inden afrejsen til Cypern med DBUs charterfly onsdag morgen.

Landskampen mod Cypern vises på CANAL 9, som har købt tv-rettighederne til kampen af det cypriotiske fodboldforbund.

Læs mere om tv-rettigheder her.

Landsholdtruppen rejser hjem straks efter kampen med charterfly natten til lørdag, og en del af spillerne vil deltage i restitutionstræning lørdag formiddag klokken 11.30 i Helsingør.

Træningen søndag formiddag er kun åben for fotografer de første 15 minutter, hvorefter trænerne vil lukke træningen for at forberede det taktiske oplæg til kampen mod Portugal. Træningen dagen inden kampen mandag er traditionen tro helt lukket.

EM-kvalifikationskampen mod Portugal spilles tirsdag klokken 20.15 i Parken. Den vises direkte på TV2 og transmitteres live på radioens P3.

Kampen mod Portugal har været udsolgt siden onsdag den 7. september.


Læs mere her:

Billetsalg Danmark-Portugal
Se landsholdet træne
Følg landsholdet helt tæt på landsholdsklubben.dk

 

Tekst: Lars Berendt

 

 

Af: Lars Berendt og Pia Schou Nielsen

28. september 2011, 14:11
 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook