20 spillere mod Rusland

Landstræner Morten Olsen har udtaget trup med 20 spillere til landskampen mod Rusland i overdækket og opvarmet Parken næste onsdag. Thomas Sørensen jubilerer med landskamp nummer 100. Enhedspriser på 122 kroner for børn og unge og 222 kroner for voksne samt familie-tilbud til 488 kroner.

Andreas Bjelland er ubesejret i sine fire A-landskampe, hvor det er blevet til tre sejre og en uafgjort. Her ses han i aktion mod Sverige i november måned. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Fodboldsæsonen bliver sparket i gang om en uge.

Det sker med landskampen Danmark-Rusland i en overdækket og opvarmet Parken næste onsdag den 29. februar klokken 19.45.

”Rusland er et godt hold og en god modstander for os. Et hold, der både systemmæssigt og strategisk minder meget om de tre hold, vi møder til EM. Og er vi optimistiske også et hold vi jo kan møde i kvartfinalen til EM! Det er et hold med en del spillere over 30 og med en stort antal spillere de store russiske klubber. Og så er Rusland et sammenspillet hold fra både klub- og landsholdsniveau,” sagde landstræner Morten Olsen ved dagens pressemøde, der havde en klar plan med kampen.

"Kampen skal ikke bruges til at eksperimentere – vi skal have fat i tovet igen. Hvor er vi som trup – og hvem er vi? Omend ser vi  også på de spillere, vi har, der spiller Europa League. Det vil vi selvfølgelig tage hensyn til – både i træning og til kampen. Og så skal vi ikke glemme, at der også er en del på spil for spillerne. Der er jo ikke så mange muligheder, inden truppen til EM skal udtages," lyder det fra landstræneren.

Landstræner Morten Olsen udtog onsdag middag en trup på 20 spillere til den forestående opgave, der er den tredje forberedelseskamp til EM-slutrunden til sommer, efter kvalifikationen blev sikret med førstepladsen i gruppen sidste efterår.

Og der er genvalg til 18 af spillerne fra den første og anden forberedelseskamp mod henholdsvis Sverige og Finland i november sidste år.


Thomas Sørensen spiller landskamp nummer 100

Thomas Sørensen skal med sikkerhed vogte målet i det, der bliver hans landskamp nummer 100. Målmanden bliver dermed den kun ottende af 761 landsholdsspillere gennem tiden, som opnår dette enestående jubilæum.

Thomas Sørensen skal med sikkerhed vogte målet i det, der bliver hans landskamp nummer 100. Målmanden bliver dermed den kun ottende af 761 landsholdsspillere gennem tiden, som opnår dette enestående jubilæum. Pladsen som reservekeeper går denne gang til Stephan Andersen, der spiller fast på topniveau for sin franske klub Evian Thonon Gaillard. Anders Lindegaard, Manchester United, der stod på mål i den seneste landskamp mod Finland i november, er ude af betragtning på grund af en skade.

I forsvaret er der genvalg til Daniel Agger, Daniel Wass, Lars Jacobsen, Michael Silberbauer, Andreas Bjelland og Simon Busk Poulsen, og der er comeback til Simon Kjær, der var plaget af en muskelskade til efterårets to, sidste venskabslandskampe. Dermed ser landstræneren bort fra 19-årige Jores Okore, som blev indkaldt som erstatning for Kjær til kampene mod Sverige og Finland, og som senest viste sine kvaliteter på Ligalandsholdet i januar.


Genvalg til midtbanen

Midtbanen er ligeledes stort set uændret med Christian Poulsen, William Kvist, Niki Zimling, Jakob Poulsen, Christian Eriksen og Lasse Schöne.

Dermed ser Morten Olsen bort fra veteranen Martin Jørgensen og Mikkel Beckmann, som efter sin skadespause og klubskifte fra Randers FC til FC Nordsjælland fik comeback til landsholdet i november, som han ikke har været en del af siden VM-slutrunden sidste sommer, hvor han spillede sin sjette og seneste landskamp. Mikkel Beckmann var ligeledes udtaget til Ligalandsholdet, men nåede kun at træne med én gang, inden en skade sendte ham hjem til behandling i klubben.

Tobias Mikkelsen får igen chancen i landsholdstruppen efter deltagelse på Ligalandsholdet i mellemtiden, og udgør sammen med Dennis Rommedahl, Michael Krohn-Dehli, Mads Junker og Nicklas Bendtner emnerne til de forreste pladser på holdet.

Og med hensyn til sidstnævnte havde landstræneren følgende budskab.

"Det er forståligt, at der interesse for det der også sker uden for banen, og det skal spillerne selvfølgelig lære at omgås – også Nicklas Bendtner. Nicklas har flere gange vist dårlig dømmekraft og ikke optrådt, som han skulle – både over for sig selv, for klubben og landsholdet. Det skal han da lære af! Men ellers er Nicklas ikke dømt i Danmark, og han har ikke ovetrådt mine eller DBU’s grænser, så han er selvfølgelig med,." 


Enhedspriser og familietilbud

Kampen mod Rusland bliver den første mellem de to nationer.

I den sidste forberedelseskamp inden EM-slutrunden i 1992 mødte landsholdet den daværende sammenslutning af tidligere sovjet-stater i skikkelse af CIS – eller SNG på dansk – og i Sovjet-tiden blev det til 10 opgør mellem Danmark og det daværende sovjetiske landshold.
Til denne kamp tilbyder DBU et overdækket og opvarmet stadion samt enhedspriser på 122 kroner for børn og unge og 222 kroner for voksne samt familie-tilbud til 488 kroner for to børn og to voksne.

Idet landsholdet gennemfører sine træninger i Parken og ikke på Helsingør Stadion, er træningerne ikke åbne for offentligheden.

Landsholdstruppen samles på Hotel Hilton Airport mandag middag den 27. februar.

Landsholdstruppen Danmark-Rusland
Billetsalg Danmark-Rusland

Af: Lars Berendt og Pia Schou Nielsen

22. februar 2012, 11:10
 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook