Nyheder

Rejselegat til frivillig hvirvelvind

Allan Thoft Jensen fra Vejby-Tisvilde Fodbold modtager Leo Dannins legat til en fodboldrejse. Han regner med at legatet på 6000 kroner skal gå til en fodboldrejse til en af landsholdets EM-kvalifikationskampe.

Ungdomsformand og kasser i Vejby-Tisvilde Fodbold Allan Thoft Jensen modtager Leo Dannins rejselegat på 6000 kroner til en fodboldrejse. Legatet kom som en stor overraskelse for den frivillige hvirvelvind, som intet vidste, da han lørdag blev kaldt op på scenen til DBU's repræsentantsskabsmøde i Odense. Han deltog som bestyrelsesmedlem for DBU Sjælland, hvor han blev valgt ind tidligere på året.

 

- Det er super dejligt og noget af et skulderklap, siger Allan Thoft Jensen.

 

Siden 2003 har Allan Thoft Jensen desuden været formand for Tisvildeleje Gymnastikforening, der er en af hovedforeningerne bag Vejby-Tisvilde Fodbold. Legatet uddeles årligt til op til fire ungdomsledere indenfor DBU, der er og altid har været amatører. Legatet er båndlagt til at gå til en rejse til en større fodboldbegivenhed som VM, EM, OL, pokalfinaler, ungdomsturneringer, trænekurser med mere. Og det passer godt til, hvad Allan Thoft Jensen vil bruge legatet til.

 

- Jeg har jo dårligt haft tid til at tænke over det, men jeg kunne rigtigt godt tænke mig en landsholdsrejse til EM-kvalifikationskampen mod Island i juni eller Cypern i oktober. Og det passer jo som fod i hose med legatets formål, fortæller Allan Thoft Jensen. 

 

En hæsblæsende indsats

 

Landsretssagfører Leo Dannins Rejselegat blev oprettet 22. februar 1965, og man kan kun komme i betragtning, hvis man bliver indstillet af DBU's lokalunioner. Det er DBU Sjælland, der har indstillet Allan Thoft Jensen til legatet for hans  "unikke og hæsblæsende indsats for Vejby-Tisvilde Fodbold, Tisvildeleje GF, Vejby IF og idrætslivet generelt i Gribskov kommune", som det hedder i instillingen.  

 

Og indstillingen fortsætter "(han red.) har gjort det i årevis. Han er med i stort set alle aktiviteter, men brænder særligt for træningen af sine ungdomshold, hvor han er i gang på banerne 5-6 dage om ugen året rundt. Og når der ikke er kamp i weekenden for sine egne hold, ja så fungerer han som dommer! Eller er i gang med andre opgaver i klubben eller det lokale foreningsliv."

 

I nærværende artikel er der langt fra plads nok til at nævne alle Allan Thoft Jensens mange aktiviteter, som begrunder indstillingen til legatet, men blot for at nævne nogle få står han bag disse aktiviteter, der ligger undenfor de normale arrangementer i VTF: Gribskov kommune Cup, som er et indendørs fodboldstævne for hele kommunen for alle årgange.  REMA 1000 Cup - et udendørs årligt ungdomsstævne i Vejby i august.

 

Juletræssalg i Tisvilde og Vejby (der finansierer en stor del af årets aktiviteter – i december 2010 har han brugt omkring 100 timer på dette alene).  Arrangement af udlandsture for ungdom, de seneste tre år er turen gået til Limone Cup i Italien. Stævneafvikling i Vejby-hallen. Til at skaffe midler til rejser og andre aktiviteter styrer han løbende diverse uddelinger af reklamer med videre i området.

 

Fik skub i pigefodbolden

  

Da VTF i 2010 ønskede at få pigefodbold på programmet igen tog han også fat med Pigeraketten som udgangspunkt. Ifølge instillingen har det foreløbig givet 30 piger, der spiller fodbold. Et hold som Allan Thoft Jensen i øvrigt står i spidsen for som træner, selv om han også har ansvaret for drengene i årgang 96-98. Her er det dog lykkedes at opbygge et lille korps af hjælpere blandt forældre og unge klubmedlemmer, der kan assistere ham, men med Allan Thoft Jensen i rollen som koodinator.  

 

Indstillingen slutter således "Vigtigst er måden han varetager alle opgaverne: Han er altid veloplagt og i højt humør. Altid parat til at yde det ekstra, som andre ikke gør. Han er parat til at lytte og tage nye indtryk til sig. Han har klare holdninger til sit idrætsarbejde."

 

I 2010 blev Allan Thoft Jensen hædret med Faxe Kondi-lederlegatet. Dette modtog han både for sin generelle indsats for VTF og for idrætten i Gribskov Kommune. Men også for sin store indsats med at arrangere fodboldrejser til Italien og Tyskland. Allan Thoft Jensen mener selv, at der er masser af andre frivillige rundt omkring i klubberne, der i lige så høj grad har fortjent et skulderklap. Han noterer sig, at han ikke kender mange, som har modtaget Leo Dannins rejselegat før. Men glæder sig meget til landsholdsrejsen.

 

 "Det var en fantastisk oplevelse at modtage legatet, det er en af de ting, man ellers kun hører om. Vi har en tidligere formand i klubben, som modtog det engang. Men det var vist efter 50 år som formand! Så det var en stor, men rigtig dejlig overraskelse for mig," siger Allan Thoft Jensen. 

DBU Sjælland ønsker Allan tillykke med legatet.

 

Foto på nyhedsforsiden er af Per Kjærbye. Det viser Allan Thoft Jensen til venstre. DBU Formand Allan Hansen i midten. Til højre ses John Kiil fra den nordjyske fodboldklub NUBI fra Nørresundby ved Aalborg, som ligeledes modtog Leo Dannins Rejselegat.   

 

Af Peter Vest Hansen / DBU Sjælland Kommunikation

07. marts 2011, 12:01

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook