Nyheder

Flyvende start på kvindelederuddannelse

Fredag og lørdag 11. og 12. november lettede DBU Sjælland og DBU Københavns nye pilotprojekt - en lederuddannelse for kvinder.

Carina Kjøller Vergemann fra Ølstykke FC er begejstret for den nye lederuddannelse for kvinder i den sjællandske fodboldverden. Foto: Niels Rasmussen 

DBU København og DBU Sjælland havde i weekenden 'kick off' på fællesprojektet kvindelederuddannelsen. Fredag 11. november og lørdag 12. november løb første modul i et forløb på i alt seks moduler, af staben på Ishøj Vandrehjem. Og der var masser af positive tilbagemeldinger til pilotprojektet fra de 27 kursister.

- Jeg er virkelig positivt overrasket, og jeg har fået endnu mere mod på at uddanne mig. Jeg føler allerede nu, at jeg har lært en bunke om mig selv og det har kun skærpet min interesse for kommunikation, siger den 19-årige Carina Kjøller Vergemann  fra Ølstykke FC. Hun var en af de tre piger som Ølstykke havde sendt til kurset.

Mere ballast som ledere
Fodbold er ikke så lidt af en passion for hende. Hun spiller på 1. holdet i SC Egedal, hvor det går strygende. Der er udsigt til oprykning til foråret. Og hun træner sammen med nogle veninder U13-pigerne i Ølstykke efter tidligere at have trænet U-9 pigerne.

- Vi har været på trænerkursus, men klubben ville godt give os noget mere ballast som ledere, så de foreslog, at vi skulle tage af sted på det her kursus, så vi har noget at stå imod med, siger Carina, der ud over at gå på Stenløse Gymnasium også arbejder i cafeteriet på Ølstykke stadion en dag om ugen. 

- Jeg er virkelig tilfreds med den del af kurset, som vi har været igennem indtil nu, og jeg kunne godt være blevet her en dag til.

Fra Rørvig til hovedstadsområdet
Deltagerne på kurset er næsten ligeligt fordelt mellem de to lokalunioner. De fleste kommer fra hovedstadsområdet, men der var også deltagere fra Rørvig og Slagelse.


Gruppearbejde under første modul af lederuddannelsen for kvinder. Foto: Lene Rydal

- På længere sigt håber vi, at kurset viser sig så værdifuldt, at det kan komme til at fungere i de andre unioner, siger udviklingskonsulent Lene Rydal, der er projektleder sammen med Søren Hemmingshøj fra DBU København.

Både Danmarks Idræts-Forbund og DBU har ydet økonomisk støtte til kurset, der har til formål at styrke de kvindelige ledere og udvikle flere kompetente kedere. Og det er lige meget, om de er trænere eller arbejder i bestyrelserne.

Næste modul afvikles midt i januar. Her vil Lyngby BKs direktør Birgit Aaby og uddannelseschef i DBU, Poul Gilling, blandt andet tale om ledelse og organisation. Modul 6, der runder kurset af, ligger i slutningen af maj på Center for Ledelse, hvor temaet vil være netværksdannelse.

Af Niels Rasmussen, DBU København

15. november 2011, 09:01

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook