Nyheder

Taastrup FC hædret for breddearbejde

Fredag 4. november blev Taastrup FC kåret som årets breddeklub hos DBU Sjælland.


DBU Sjællands formand Kurt Bagge-Hansen (tv) overrækker Taastrup FCs formand Søren D. Sørensen det synlige bevis på hæderen som årets breddeklub hos DBU Sjælland.

Den sjællandske fodboldklub Taastrup FC er stadig med i udskillelsesløbet om at blive årets breddeklub. Fredag 4. november modtog de det synlige bevis på, at de er årets breddeklub hos DBU Sjælland, da DBU Sjællands formand Kurt Bagge-Hansen overrakte klubformand Søren D. Sørensen pokal og diplom.

Klubformanden sluttede sin takketale med at give æren for hæderen til klubbens mange hårdtarbejdende trænere og ledere.  

- Summa sumarum vil jeg gerne sige tak til DBU Sjælland for hæderen, det er vi meget stolte over, det er vi meget glade for. Men jeg vil også adressere den til vores ledere og vores trænere, det er jeres fortjeneste, at det har kunnet lade sig gøre, sagde formanden til de mange fremmødte klubfolk, der kvitterede med klapsalver.      

930 aktive spillere 
Inden da havde Søren D. Sørensen fortsatte redegjort for, at der pt er 930 aktive spillere i Taastrup FC. 160 ledere og trænere. Af disse kommer 30 spillere fra klubbens integrationsprojekt i Taastrupgaard.  

Derudover påpegede formanden, at antallet af pigespillere er næsten fordoblet i år.

- Det er helt utroligt. Det siger jo noget om, hvor meget den idrætsgren vokser. Det er måske ikke alle bekendt, men jeg kan da sige at fodbold er nu den største idrætsgren for kvinder/piger herhjemme. Men nu ved i det, lød det fra Søren D. Sørensen 

Dernæst fortalte formanden, at selvom Taastrup FC havde en medlemsfremgang på 150 spillere siden sidste år, så er fastholdelse fortsat en udfordring, som der skal arbejdes med.    

Bredden skal ikke betale for eliten
Klubbens bedste kvindehold spiller i dag i den bedste kvinderække 3F Ligaen. Det kræver midler til udvikling af klubbens eliteafdeling. Men klubformanden gjorde det klart, at udviklingen ikke skulle ske på bekostning af bredden.

- Til DBU Sjælland kan jeg sige, at klubben har den erklærede politik, at udviklingen af elite skal ske for sponsormidler udefra. Det er ikke bredden, der skal betale for udviklingen af eliten i videste forstand. Det tror jeg, at der er mange klubber der slås lidt med, understregede formanden.
 
I aften mandag 7. november 2011 er Taastrup FC med i kapløbet om at blive årets breddeklub i Danmark. Her bliver det nemlig afgjort om de vinder hæderen som årets breddeklub i Danmark til Dansk fodbold Award i Cirkusbygningen. Et awardshow, der bliver vist på TV2. 

Fire klubber nomineret

Læs om baggrunden for udvælgelsen af Taastrup FC som DBU Sjællands kandidat her.

Sammen med tre andre klubber blev Taastrup FC nemlig nomineret til hæderen som årets breddeklub. De øvrige tre klubber er: 

NÆSBY BK

KOLDING B

AB TÅRNBY

Sidste gik hæderen som årets breddeklub i Danmark til den sjællandske klub Himmelev-Veddelev BK.

Af Peter Vest Hansen

07. november 2011, 15:54

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook