Nyheder

Mange vil uddanne sig som fodboldtrænere


DBU har i de seneste år oplevet et stort boom i antallet af B1 træneruddannelser – især dem, der afholdes som klubkurser. Det er nemlig blevet rigtig populært for klubberne at være med til at uddanne og kvalificere klubbens egne fodboldtrænere.

Det har været en forrygende start på uddannelsessæsonen 2012, og det er især DBU’s B1 træneruddannelse, der er blevet voldsomt populær ude i de danske fodboldklubber.

Klubberne har fået øjnene op for, at det er muligt at arrangere et B1 forløb hjemme i egen klub alene for klubbens egne trænere. Således har man i årets første to måneder oplevet over en fordobling af B1 klubkurser og der er allerede nu planlagt/afholdt 14 B1 uddannelser som klubkursus mod seks stykker i samme periode sidste år.

Herudover afholdes der som altid en lang række åbne B1 uddannelser rundt om i landet, og også her oplever man i DBU stor tilslutning og fuldt bookede hold.

Samlet set er 392 trænere allerede nu tilmeldt en B1 uddannelse i 2012, hvilket er rekord så tidligt på året.

"Det er jo fantastiske tal, vi allerede nu kan præstere på vores træneruddannelser. Det er samtidigt rigtig glædeligt, at vi ikke kun får uddannet flere trænere, men også i stigende grad ser, at vores klubber tager ansvar for at sikre uddannelsen af deres trænere. Det er til stor gavn for klubberne, der får flere kvalificerede trænere, og i sidste ende for dansk fodbold som helhed!," lyder det fra Peter Rudbæk, DBU’s træneruddannelseskonsulent.

På B2 uddannelsen, som er næste niveau i de UEFA godkendte træneruddannelser, har man også oplevet stor efterspørgsel i det nye år og der planlægges allerede oprettelse af et ekstra hold i forhold til sidste år for at imødekomme behovet.

Læs mere om DBU’s træneruddannelser her

Læs mere om B1 som klubkursus her

(BEMÆRK: På grund af den store efterspørgsel anbefaler DBU, at man foretager bestilling af B1 klubkursus minimum to måneder før den ønskede afvikling.)

 

Af: Pia Schou Nielsen

03. februar 2012, 14:33

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook