Stærk U19-trup møder Ukraine

Per Andersen har sammensat en spændende trup fra 93 og 94-årgangene til to venskabskampe mod Ukraine, der indgår som forberedelse til maj måneds Eliteround i Danmark.

Viktor Fischer i aktion for U16-landsholdet mod Tyskland i en testkamp i Gladsaxe forrige år. Foto:


Med en stamme fra årgang 1993 og unge stjerneskud fra 1994 årgangen såsom Viktor Fisher, Frederik Holst og Lucas Andersen, har U19-landsholdets træner, Per Andersen blandet et spændende hold til de to venskabskampe på udebane mod Ukraine i slutningen af måneden.

”Jeg kan ikke erindre, at vi tidligere har haft så mange spillere, der allerede på dette tidspunkt indgår i superliga- eller 1. divisionstrupperne, som det er tilfældet nu.   Det er fantastisk godt for U19-landsholdet, at klubberne har så stor tiltro til disse unge spillere,” fortæller Per Andersen, hvis fokus er på 2. EM-kvalifikationsrunden – den såkaldte Eliteround – der bliver spillet i Danmark i 23-28. maj. Her går vinderen videre til EM-slutrunden, som U19-landsholdet ikke har deltaget i siden 2001

”Vi har et taktisk dygtigt og stærkt hold, som er en god blanding af to årgange, så vi ser meget optimistisk på den kommende Eliterunde og mener, vi har en mulighed for at kvalificere os til EM,” fortæller Per Andersen.

To nye i forhold til England

U19-landsholdet sidste kamp var mod England i november måned, hvor det blev til et smalt nederlag efter en god indsats.

I forhold til den trup er der to nye i truppen, hvor de to 94’ere Viktor Fisher og Frederik Holst nu er inkluderet.

”Viktor var skadet i kampen mod England, men allerede dengang en fast del af U19-landsholdet, og var med til at kvalificere holdet til Eliteround, så vi er glade for at få ham tilbage. Og så glæder jeg mig til at prøve Frederik Holst på dette niveau,” siger Per Andersen, der også har udtaget AaB’s midtbanespiller Lucas Andersen, der var kaninen i hatten, da Morten Olsen udtog truppen til ligalandsholdets vintertur til Thailand.

”Lucas har fået fyldt en masse på efter sin tur med ligalandsholdet, så vi håber, at han kan blive en vigtig brik i bestræbelserne på at kvalificere holdet til EM-slutrunden, men skal samtidig huske på, at han fortsat er en ung spiller, ” fortæller Per Andersen.

Efter de to kampe mod Ukraine har U19-landsholdet endnu to forberedelseskampe mod Montenegro i april måned, før det går løs til Eliteround 23-28. maj, hvor Danmark kæmper mod Cypern, Tyrkiet og Grækenland om en plads til EM-slutrunden.

Truppen mod UkraineAf: Jacob Wadland

09. februar 2012, 15:28

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook