Nyheder

Kvindelige ledere undervises i kommunikation

I aften tirsdag 28. februar skal deltagerne på DBU Sjællands og DBU Københavns kvindelederuddannelse undervises i præsentation og kommunikation. Læs også om det seneste modul, hvor fokus var på organisation og ledelse.Bestyrelsesmedlem og tidligere administrerende direktør i Lyngby BK Birgit Aaby, holdt oplæg til kvindelederuddannelsens seneste modul om ledelse og organisation.

Tirsdag 28. februar 2012 er det blevet tid til 3. modul af DBU Sjællands og DBU Københavns lederuddannelse for kvinder. Denne gang er temaet præsentation og kommunikation ved Annebeth Mortensen, der er journalist og webansvarlig hos Team Danmark.

3. modul vil bestå af teori, gruppearbejde og oplæg af kursisterne ud fra et selvvalgt tema, som er klub-nært. Herefter vil Annebeth Mortensen give kursisterne feedback på deres oplæg. 

Naturlig opfølgning på seneste modul
Derved følger modulet naturligt op på 2. modul 16. januar, der stillede skarpt på ledelse og organisation. Første oplæg var fra DBUs uddannelseschef Poul Gilling, der fortalte om DBUs organisation herunder også, hvordan kursisterne oplevede DBU.DBUs uddannelseschef Poul Gilling fortalte om DBUs organisation, faglige udvalg og hvordan man kan øge sin indflydelse i dansk fodbold.  

Herefter holdt Lyngby Boldklubs bestyrelsesmedlem og tidligere administrerende direktør Birgit Aaby et oplæg om hendes oplevelse af at være kvinde og leder i en professionel fodboldklub. 

Som noget af det første gjorde Birgit Aaby det helt klart overfor de kvindelige kursister, at i hendes verden var en 50/50 (kønskvotering) model mellem mænd og kvinder på ledelsesposterne i fodbolden ikke en god ide.

- Det er en mandeverden og det skal det blive ved med at være. Vi skal være en procentdel, vi skal gøre en forskel og vi skal rykke lidt på deres normer, sagde Birgit Aaby.

Kvinder gode til at holde på pengene
Birgit Aaby opfordrede i sit oplæg de kvindelige kursister til at glemme alt om forskelle på mænd og kvinder. Alligevel mente hun dog, at kvinder især kunne byde ind omkring kontrol med klubkassen.

- Den største forskel på mænd og kvinder er nok, at mænd er mere styret af følelser 'får vi ikke den her spiller, så rykker vi ned!'. Her er kvinder lidt mere firkantede og erfarne i at styre husholdningsbudgettet. Vi bruger sjældent mere end vi har. Derfor tror jeg, at I (de kvindelige kursister red.) er utroligt vigtige i det her med at drive de små klubber videre. Hold fast i det med, at I ikke bruger penge, som I ikke har, lød opfordringen fra Birgit Aaby.Der var en ivrig debat og mange spørgsmål om Birgit Aabys job i Lyngby Boldklub og hendes oplevelse af at være en kvinde i en mandeverden. 

Tidligere havde en deltager luftet sin bekymring om, at det kunne være svært at agere i skellet mellem det at være en forening og en virksomhed. Til dette var Birgit Aabys svar helt klart.

- En forening er en virksomhed og det skal det altid være.

Hun fortsatte med, at det at være frivillig ikke er ensbetydende med, at man ikke kan stille krav. Selv arbejdede hun uden løn i det år hun var administrerende direktør i Lyngby BK indtil hun grundet interne omrokeringer ovegik til at være menigt bestyrelsesmedlem.

Hun mener, at det handler om at have de 'rigtige frivillige' på beslutningsposterne.

- Jeg tror på passion, jeg tror på engagement og jeg tror på, at dem der læner sig tilbage og siger, jamen vi er her jo bare på frivillig basis, der er det min filosofi, at så skal de ikke være der. Vi er nødt til at have folk, der vil gøre en forskel på beslutningsposterne, sagde Birgit Aaby, der kunne fortælle, at hun i tiden som administrerende direktør i Lyngby BK havde fravalgt løb og derfor arbejdede frivilligt.

Til sidst påpegede hun på, at en af de vigtigste ting hun havde opnået i Lyngby Boldklub var, at klubben var kommet ud af regnskabsåret med et plus på 3,4 millioner kroner.

Formand uden boldtække 
Efter Birgit Aaby fortalte Tina Vexø om sit formandsskab i breddeklubben Dragør Boldklub på Amager, der har godt 1000 aktive medlemmer og et kvindeligt bestyrelsesmedlem - nemlig Tina Vexø!

 

Tina Vexø er formand for Dragør Boldklub, men har aldrig selv sparket til en fodbold. 

Tina Vexøs vej til formandsposten udsprang af ønsket om at udvide sit netværk og give noget igen til den klub, der har har taget sig af hendes børn.

- Jeg har aldrig sparket til en fodbold, kender ikke reglerne og interesserer mig faktisk ikke for det, men jeg har altid bevidst forsøgt at engagere mig, når mine børn deltager i et eller andet og min søn har spillet i Dragør Boldklub siden han var 5 år gammel. 

Uddeleger arbejde og grib boldene
Hun pegede på, at hendes 'ledelsesstil' var, at uddelegere ansvar og et øget fokus på at gribe de mange bolde, der bliver kastet i luften til bestyrelsesmøderne.

- Noget af det første jeg sagde var, at skal jeg tage formandsposten, så skal jeg have jer otte bag mig. Både når det drejer sig om støtte og om forespørgsler om fodboldfaglige ting, så skal jeg kunne give en af jer opgaven og regne med, at den bliver løst, sagde Tina Vexø.  

Hun kunne fortælle, at noget af det første hun indførte var, at der blev taget referat og at der var en i bestyrelsen, som fremadrettet skulle udføre den opgave. 

Og måske ikke så overraskende viste det sig, at professionelle såvel som breddeklubber deler mange af de samme udfordringer. 

Ord og billeder af Peter Vest Hansen, DBU Sjælland

28. februar 2012, 13:50

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook