Portræt: Kong Jacob af Esbjerg

31-årige Jacob Drachmann Haag fra Esbjerg er et af de nye ansigter i DBU’s Seniorgruppe. Mød vestjyden, der er stifter og formand i en af landets nyeste fodboldklubber og ser et stort potentiale i kvindefodbold.
Han er formand for fodboldklubben FC King George i Esbjerg og var som nybagt student selv med til at stifte klubben i 2000, fordi han syntes, byen manglede en klub med social seniorfodbold. Han er blot 30 år, men alligevel har han allerede siddet med i adskillige udvalg og bestyrelser i DBU Jylland, ligesom han selv spiller fodbold og er træner for serie 2-hold på både herre- og kvindesiden.

Det er nærliggende at lade sig inspirere af FC King Georges særprægede navn og omtale Jacob Drachmann Haag som ’Kong Jacob’, for vestjyden ligger bestemt ikke på den lade side, når det gælder seniorfodbold:

”Jeg brænder mest for seniorfodbolden, og jeg ser især et kæmpe potentiale i kvindefodbolden, hvor de mange pigespillere på sigt skal fastholdes og fortsætte med at spille fodbold som voksne. Fodbold skal være sjovt og socialt – uanset alder, og det er de værdier, vi fokuserer på i FC King George.” 

Fodboldklubben er med sine 12 år på bagen blandt de yngste i Danmark og er på alle måder en moderne forening, der ifølge Jacob Drachmann Haag er ”meget mere end en fodboldklub”. Klubben arrangerer således mange forskellige aktiviteter, har et klubhus midt i Esbjerg by og involverer hele familien. 


Endnu et skridt mod fodboldtoppen
Jacob Drachmann Haag har på trods af sin unge alder arbejdet på næsten alle ledelsesmæssige niveauer i DBU Jylland, og nu glæder han sig til at tage endnu et skridt opad:

”Jeg ser virkelig frem til at arbejde på et endnu højere niveau, hvor jeg kommer helt tæt på det øverste organ i dansk fodbold. Med den nye seniorgruppe får vi mulighed for at inspirere og koordinere på tværs af lokalunioner, og jeg er sikker på, det virkelig kan gavne fodbolden som helhed.”

Samtidig glæder vestjyden sig til at indgå i en gruppe, hvor fagligheden er det bærende element:

”De nye faggrupper kommer til at bestå af stærke personligheder, og det er derfor også en fantastisk mulighed for at netværke og sparre med andre, der er passionerede omkring seniorfodbold.”

DBU’s Seniorgruppe får blandt andet til opgave at koordinere og løse fællesopgaver i de lokale seniorudvalg, fastlægge retningslinjer for organiseringen af fodbold for ældre spillere og at vurdere markedet for alternative fodboldformer for seniorer.  


Kort om Jacob Drachmann Haag

Fodbolderfaring: Formand for fodboldklubben FC King George, spiller serie 2, træner for serie 2-kvinder og tidligere træner for serie 2-herrer, formand for DBU Jyllands seniorudvalg, medlem af DBU Jylland Region 4’s bestyrelse, medlem af DBU’s repræsentantskab og medlem af DBU Jylland Region 4’s senior faggruppe.
Mærkesag: Kvindefodbold
Uddannelse: Diplomingeniør i datateknik og elektronik med speciale i proceskontrol samt merkonom i ledelse 
Alder: 31 år
Bopæl: Esbjerg

32 nye ansigter til at videreudvikle dansk fodbold

DBU ændrede i vinter sin politiske organisationsstruktur.


15 nye faggrupper vil bestå af personer, som tilknyttes på baggrund af deres faglige kompetencer indenfor deres respektive områder.

For at udvide rekrutteringsgrundlaget og afsøge markedet søgte DBU derfor i en periode på halvanden måned fra 12. marts til 30. april fagligt kompetente, frivillige medlemmer til følgende faggrupper.

Børnegruppen, Dommergruppen, Fodboldens Etiske Råd, Fairplay/CSR-gruppen, Futsalgruppen, Herreeliteungdomsgruppen, Kvindeelitegruppe, Gruppe for love og regler, Medicinsk gruppe, Programgruppen, Samfundsgruppen, Seniorgruppen, Ungdomsgruppen, Uddannelsesgruppen og Udviklingsgruppen.


Med det offentligt tilgængelige, elektroniske ansøgningsskema på dbu.dk åbnede DBU for en helt ny grad af åbenhed og gennemskuelighed i rekruttering af frivillige fagpersoner med og uden enten formel eller reel tilknytning til hverken DBU, lokalunionerne eller divisionsklubberne.

DBU modtog 317 ansøgninger til de i alt 90 poster i de 15 nye faggrupper.

Det har resulteret i rekrutteringen af i alt 32 personer – svarende til lige over en tredjedel af alle gruppemedlemmerne – hvoraf ingen har haft tilknytning til de seneste udvalg, der erstattes af de nye faggrupper, og langt størstedelen aldrig tidligere har indgået i det faglige udvalgs- eller gruppearbejde i DBU.

De 30 nye medlemmer placeres i de nye faggrupper, mens de sidste to er placeret i henholdsvis Disciplinærudvalget og Licensudvalget.

Gruppemedlemmerne bliver samlet set medansvarlige for den faglige videreudvikling af dansk fodbold.

Marianne Løth Pedersen, Kristina Nikoline Tullin og Allan Bjerreskov fra DBU Kommunikation tegner her i sommer portrætter af nogle af de helt nye ressourcepersoner i DBU’s organisation.

Læs mere
32 nye ansigter til at videreudvikle dansk fodbold
Strukturændring
Portræt: Fynbo vil præge udviklingen


Af: Marianne Løth Pedersen

27. juli 2012, 12:48

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook