Kenn Hansen til U19-EM

Superligadommer Kenn Hansen er udpeget til UEFA’s tredje mest prestigefyldte turnering, når han sammen med fem andre dommere skal dømme ved EM-slutrunden for U19 herrelandshold i Estland 3. – 15. juli

Kenn Hansen 2012

U19 EM-slutrunden i Estland bliver Kenn Hansens første UEFA slutrunde. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Med et 2-0 nederlag til Grækenland lykkedes det ikke for det danske U19-landshold at indløse billet til EM-slutrunde, der bliver spillet i Estland 3. – 15. juli. Men Danmark bliver alligevel repræsenteret i form af superligadommer Kenn Hansen, der af UEFA netop er udpeget til EM-slutrunden. Dermed rykker den 32-årige danske dommer fortsat hurtigt op ad den internationale dommer rangliste.

Efter blot et år i category 3, som er start kategorien, rykkede Kenn Hansen op i category 2 i januar 2012.

Og nu viser UEFA igen, at man har tiltro til den 32-årige danske superligadommer, da han sammen med fem andre lovende, unge internationale dommere er udpeget til EM-slutrunden.

De seks dommere bliver ledsaget af otte linjedommere. Med undtagelse af to udpegede fjerde dommere fra Estland kommer alle dommere og linjedommere fra forskellige lande, så dommerkvartetterne kan sammensættes på tværs af nationalitet.

Udtagelsen til U 19 EM-slutrunden kan betragtes som det først skridt på vejen til en lovende international dommerkarriere. Efter EM-slutrunden for A- og U21-landshold er slutrunden den tredje mest prestigefulde af UEFA’s turneringer at deltage i for en dommer, hvor en god præstation kan fører til flere og større opgaver.

Kenn Hansen er 32 år. Han blev superliga dommer i 2008 og har siden dømt 55 kampe i den bedste danske række. I januar 2011 blev han udpeget som FIFA dommer i startkategorien (category 3), hvor han efterfølgende rykkede op i UEFA’s category 2 året efter.

Af: Jacob Wadland

08. juni 2012, 11:50

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook