Nyheder

Finalestævne 2012 på Møn

DBU Sjælland afholdt i weekenden årets afsluttende stævne for U-14 drenge i samarbejde med Møns FK. Et vellykket stævne med seværdig fodbold, der desværre druknede lidt i regnen om søndagen.


Lyngby BK kommer til en stor chance i en U-14 drenge Mester puljekamp, men Holbæk B&I's målmand redder flot.

Af Jan Herguth-Overgaard, foto: Peter Vest Hansen


Stævnet blev afholdt på Møns FK’s baner i Stege, hvor 16 hold havde kvalificeret sig til stævnet gennem deres respektive turneringer.    
Der blev spillet i alt 36 kampe i løbet af lørdagen og søndagen inden medaljerne blev uddelt.

Finalen U-14 drenge Mester
 
I Mesterrækken deltog 4 hold i slutspillet og i finalen mødte Brøndbyernes IF og Lyngby BK hinanden.

I den indledende kamp i puljespillet havde de to hold spillet uafgjort 1-1. Også i finalen spillede de to hold uafgjort, denne gang 0-0, hvorefter finalen måtte afgøres på straffespark.Brøndby IF i gult kæmper sig til en chance mod Lyngby i U-14 drenge Mester finalen.  

Straffesparkskonkurrencen endte med at blive en dyst på nerver, hvor der skulle hele 12 skud til. Og da Lyngby BK brændte deres 11. spark fik Brøndby IFs Magnus Nielsen chancen for at afgøre den spændende dyst.

Lyngby BK's målmand satstede og sprang til sin venstre side, men måtte til sin ærgelse se Magnus Nielsen sætte bolden sikkert ind i den modsatte side.

Målscorere i straffesparkskonkurrencen
Brøndby IF står anført som "hjemmehold" og Lyngby BK som "udehold". 

Frederik Kyhl  0 - 1
Joakim Larsen: 1 - 1
Oliver Kjærgaard: 1 - 2
Andreas Horsebøg: 2 - 2
Jacob Bruun: (brænder) 2 - 2
Andreas Bruus: (brænder) 2 - 2
Ruben Pedersen 2 - 3
Gregers Lauritzen: 3 - 3
Oliver Johansen: 3 - 4
Oliver Carrara: 4 - 4
Marcus Backmann: (brænder) 4 - 4
Magnus Nielsen: 5 - 4

Finale U-14 drenge 1
I række 1 deltog også 4 hold i slutspillet og i finalen stod Team Lolland og Greve Fodbold overfor hinanden. I den indledede kamp i puljespillet vandt Team Lolland med 2-1 og holdet fra sydhavsøerne slog også til i finalen, som blev vundet med 1-0.Team Lolland i grå trøjer forsvarede godt og førte en 1 - 0 sejr hjem over Greve Fodbold i røde trøjer.

Kampens enlige mål blev scoret af Team Lollands Tonni Petersen efter 17 minutters spilletid.

Finale U-14 drenge 2
I række 2 var der 8 hold med til mesterskaberne. Efter lørdagens indledende puljekamp var det søndag tid til semifinaler og placeringskampe om 5.- 8. pladsen. 

I den ene af semifinalerne spillede Brøndbyernes IF, som vinder af pulje 1, mod KFUM Roskilde, som blev nummer 2 i pulje 2. Her spillede Brøndbyernes IF sig i finalen med en 2-0 sejr.

I den anden semifinale spillede Avedøre IF, der vandt pulje 2 over Haslev FC, som var blevet nr. 2 i pulje 1. Denne semifinale vandt Avedøre med 3-1 på to sene mål.

Avedøre IF taberdømt
Herefter var det lagt op til et lige opgør i finalen, som da også sluttede uafgjort 1-1. De to mål i den ordinære spilletid blev scoret af Avedøre IF's Matias Kirstein efter 12 minutter og Brøndby IF's Mathias Jensen efter 32 minutter.  Her snupper Avedøre IF's målmand et af Brøndby IF's straffespark i U-14 Drenge 2 finalen.

Herefter måtte der 10 straffespark til før Avedøre i første omgang kunne kalde sig vinder af række 2. Men glæden blev kortvarig, da der indløb en protest over brug af for mange 'for gamle spillere".  

Brøndby IF fik medhold i protesten og fik derfor tildelt en skrivebordssejr på 3 - 0. Kampen blev dømt af dommer Jeppe Krog og liniedommerne Anders Schødt Pedersen og André Mickey.

Ikke et eneste rødt kort
På trods af dette blev alle kampe blev afviklet på yderst fair vis og for første gang i mange år bød kampene ikke på et eneste røde kort.

For tredje år i træk var det DBU Sjællands talentdommere, som dømte alle kampe og dette gjorde de på fantastisk vis. Et godt stævne, som dog druknede lidt i søndagens regn, men alle spillere gik alligevel ind til opgaverne med stor iver.

Lagt på af Peter Vest Hansen
25. juni 2012, 13:02

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook