Nyheder

'Kunstgødning' til lederaspiranternes spirende netværk

DBU København og DBU Sjællands lederuddannelse for kvinder er ved at være til vejs ende. I modul 5 blev lederaspiranterne undervist i pasning og pleje af netværk.


På 6. modul af DBU Sjællands og DBU Københavns kvindelederuddannelse var temaet netværksdannelse.

DBU København og DBU Sjællands lederuddannelse for kvinder er ved at nå til vejs ende. Men allerede nu har deltagerne fået mindst en ting med, som med garanti kan bruge fremadrettet i deres liv - et netværk. 

Men en ting er at få et netværk. En helt anden ting er at bruge det rigtigt. Derfor var netværksdannelse dagens tema og oplægsholderen var Charlotte Pontoppidan Wise, der er programchef hos Center for Ledelse (CfL).

Hvad skal vi bruge netværket til?
Dagens oplægsholder kom blandt andet ind på, hvorfor mennesker indgår i netværk. Her refererede hun til Center for ledelses egen undersøgelse - netværksindikator fra 2011 - der viste at mennesker primært gør brug af netværk for at få erfaring, ny viden og fortrolig sparring.

Hele undersøgelsen kan læses på Center for Ledelses egen hjemmeside

Som altid var der fokus på deltagernes egen refleksion omkring emnet samt lavede praktiske øvelser. Blandt disse brætspillet 'Værdidilemma', som nogen måske kender fra lederkurser de har deltaget i.

Og hvad er så opskriften på det der med netværk. Jo, Charlotte Pontoppidan Wise havde et bud i form af et kinesisk ordsprog.  

Du har et æg og jeg har et æg - vi bytter

Så har jeg stadig et æg - det har du også!

Du har en idé og jeg har en idé - vi bytter

Pludselig har jeg to ideer - det har du også!

Sådan er vi begge blevet dobbelt så rige på ideer - blot ved at bytte med hinanden

Lederuddannelsens 6. modul blev afholdt torsdag 24. maj.

Fakta
DBU Sjælland og DBU Københavns kvindelederuddannelse er et pilotprojekt, der har til formål at få flere kompetente, og gerne kvindelige, ledere i dansk fodbold. Uddannelsen startede i november 2011 og løber over i alt 6 moduler med forskellige temaer, som konflikthåndtering, organisation og kommunikation. 

Tekst Peter Vest Hansen, Foto Colourbox

08. juni 2012, 14:22

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook