Benny er årets breddeleder i Europa

Benny Hansen, Glejbjerg SF, er blevet kåret til årets frivillige breddeleder 2012 af det europæiske fodboldforbund, UEFA. 56 års frivilligt arbejde indenfor fodboldverdenen taler for sig selv.

Han har siddet i JBU Region 4’s bestyrelse, været formand for JBU og siddet i DBU’s bestyrelse.

Han har været formand for DBU’s Børne- og Ungdomsudvalg samt Foreningen af Lokalunioner.

Og han har været bestyrelsesmedlem og er stadig formand og kampfordeler i Glejbjerg SF.

Benny Hansens karriere som frivillig leder i fodboldens tjeneste er imponerende og startede helt tilbage i 1956, hvor Benny som 18-årig påtog sig sin første ledertjans. Det har fået UEFA til at anerkende hans store arbejdsindsats med en lederpris.


Best Grassroots Leader

Breddefodbold er fundamentet for al fodbold på eliteplan, og netop derfor uddeler UEFA hvert år tre prestigefyldte priser til den bedste frivillige breddeleder, den bedste breddeklub og det bedste breddeprojekt.

I kategorien ’Best Grassroots Leader’ vandt Benny Hansen foran to andre finalekandidater fra Norge og Ungarn. I UEFA’s begrundelse for valget af Benny blev der blandt andet lagt vægt på hans lange periode som leder samt på Bennys fantastiske engagement. Et valg, der er yderst retfærdigt ifølge DBU’s formand Allan Hansen:

”Det er så fortjent, at Benny Hansen hædres for hans mangeårige arbejde for børne- og ungdomsfodbolden. En indsats, som er ubeskrivelig og som fortjener den største respekt og anerkendelse – og i den henseende er UEFA’s award et velfortjent skulderklap til både Benny og breddefodbolden herhjemme.”


Cadeau til alle danske frivillige

Benny Hansen er selvsagt meget stolt over prisen og fra sin plads i solen hjemme i Glejbjerg går hans tanker først og fremmest til alle de andre frivillige i Fodbold-Danmark.

”Jeg håber, at æren kan smitte af på de mange, mange danske foreningsfrivillige. Det nytter noget at gøre en indsats, det er det hele værd. Det kan godt være, at professionalismen er større end nogensinde, men der er også enormt potentiale i det frivillige arbejde og i breddefodbolden.”

Bennys hjerte banker helt specielt hårdt for breddefodbolden. For ham er det især vigtigt, at der i de seneste år er blevet så stor fokus på børne- og ungdomsfodbold på alle niveauer, både i UEFA, i DBU og i klubberne.


Det skal være sjovt at spille fodbold

”For mig er DBU’s Fodboldskole og Pigeraketten nogle af de helt store milepæle, og jeg noterer med glæde, at mange andre idrætter har kopieret de glade koncepter”, lyder det med stolthed fra Benny.

”Som spiller var jeg nok en hård nyser, og jeg hadede at tabe, men tiden har ændret meget, og min største kæphest er nu, at det skal være sjovt at spille fodbold. Og det understøtter de mange aktiviteter og de mange frivillige ledere i dag som aldrig før.

Han udtrykker taknemlighed over de oplevelser, han har haft i sit fodboldliv med frivillige kolleger og med gamle spillere, som den dag i dag er i vennekredsen.

”Og jeg er stadig frivillig, fordi jeg bare ikke kan lade være. Sikkert ligesom utroligt mange andre frivillige og derfor er det lige så meget deres pris, som det er min”, slutter en beæret Benny Hansen, frivillig fodboldleder gennem foreløbigt 56 år.

Og Glejbjerg SF kan stadig finde Benny på stadion i gang med at planlægge kampe og snakke med trænerne.

 

 Fakta om Benny Hansen

1956: medlem af bestyrelsen i Glejbjerg SF
1963: formand for Glejbjerg SF (fortsat formand)
1977: valgt i JBU Region 4`s bestyrelse
1980: valgt ind i JBU`s bestyrelse
1990: valgt som formand for JBU (frem til 2009)
1990: medlem af DBU`s bestyrelse (frem til 2008)
1990: formand for DBU`s Børne- og Ungdomsudvalg
1998: formand for Foreningen af Lokalunioner

1983: DBU’s sølvnål
1990: DBU Jyllands guldnål
2008: DBU’s guldnål
2009: DBU Jyllands Hæderstegn
Modtager af DIF’s hæderstegn

Født i 1938, Gift med Birthe og to børn: Berit og Jan.


Læs mere:
UEFA’s nyhed om kåringen

Af: Ina Tofterup & Marianne Løth Pedersen

24. maj 2012, 13:22

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook