Dommernes aften 2015

Knap 180 fodbolddommere trodsede sne og regn for at deltage i Dommernes aften 2015.Det var de blandt andet for at overvære uddelingen af emblemer og hæder til de mange trofaste dommerkollegaer – og ikke mindst kåringen af ’ Årets breddedommer’.




Tirsdag 24. november dannede Roskilde Kongres- og Idrætscenter rammerne for knap 180 fodbolddommere, og der var smil og glæde fra første øjekast. Respekt for hinanden og den gerning de alle bidrager med året rundt. 

Stor ros og positiv udvikling 
Ole Jacobsen formand for DBU Sjælland, gav en varm velkomst og roste alle de ildsjæle, der giver så meget af dem selv på de sjællandske fodboldbaner.  

 - Ude på de sjællandske fodboldbaner nærmer endnu et år med stor aktivitet sin afslutning, og man må sige, at I har været flittige ude på fodboldbanerne. I alt er der per november 2015 blevet spillet 18.825 11-mands kampe med påsat dommer. Det er en stigning på 683 kampe i forhold til sidste år, sagde Ole Jacobsen. 

Det er så nemt at give dommere skylden for alting i en fodboldkamp, men sådan har udviklingen ikke været ved DBU Sjælland. Selvom der er blevet spillet flere kampe med påsatte dommere, så er antallet af klager over dommere- og udviklerpræstationer begrænset. Denne udvikling må meget gerne gentage sig fremover. 

Stærkt afstand fra vold og trusler

Dommerlivet har mange facetter, og det er langt fra dem alle som bringer smil frem hver gang. 2015 har været et år, hvor DBU Sjælland desværre har haft en håndfuld ærgerlige sager, hvor spillere, trænere og tilskuere har overskredet grænserne og udsat dommere for trusler eller overgreb. Dette er meget alvorligt, og formandens holdning var klar. 

- Vi tager stærkt afstand fra den slags adfærd, hvilket disciplinærafgørelserne også vidner om. Og her vil en sag altid være én for meget. Når den slags situationer opstår, så vil jeg gerne gøre opmærksom på, at vi har et Task Force siddende klar ved telefonen, som I altid kan ringe til, pointerede Ole Jacobsen. 

Uheldige sager fylder desværre altid mest i medierne, derfor må man ikke glemme det faktuelle, at der afvikles over 40.000 kampe om året i DBU Sjælland regi, hvoraf halvdelen som sagt er med uddannet dommer. Derfor er størstedelen af kampene trods alt stadigvæk en positiv oplevelse for dommere, spillere, trænere, tilskuere og ledere.  

Uddeling af emblemer 

De første der kom på scenen og fik overrakt et emblem for 5 år som aktiv dommer på de sjællandske baner var følgende:

Jamaal Ahmad
Frederikke Lydia Søkjær
Mikkel Brodt
Christian Clausen
Christian Berthel
Jørgen Mikkelsen
Torben Thomsen

For indsatsen i 10 år blev følgende hyldet:
Frida Mia Klarlund Nielsen
Arne Larsen
Claus Berthelsen
Danny Kolding
Patrick Stenzel Rasmussen
Jakob A. Sundberg
Torben Krog
Emil Martinussen

Følgende dommer blev hyldet for 15 år på fodboldbanen:
Lauge Mortensen Madsen
Ole Frisendahl

I 20 har følgende dommer dømt på de sjællandske fodboldbaner:
Paul Nyberg
Thomas Lauritsen
Claus Reib
Anders Thielsen
Steen Bagge
Süleyman Yücel

Tre dommere har været i dommergerningen i 25 år:
Bo Kragh Larsen
Niels Hammer Pedersen
Anders Bjerglund Andersen

30 år som dommer var også repræsenteret af:
Peter Feigh
Ole H. Sørensen

Hele fem dommere har været i dommergerningen i 35 år:
Finn Skytthe Jakobsen
Tom Atkins
Michael Baunsgaard
Verner Spangsdal
Poul Rickert

Tre dommere har været i dommergerningen i hele 40 år:
Lasse LB Jensen
Henning Brask Nielsen
Valdemar Riis Søndergaard

Årets Breddedommer 

DBU Sjællands formand, Ole Jacobsen, motiverede ’Årets breddedommer’ således


- Årets Breddedommer2015 er særdeles engageret i dommergerningen og virker endvidere både som vejleder og som udvikler. Herudover er vedkommende utrolig pligtopfyldende omkring sine påsatte kampe. I sæsonen 2015 er det blevet til næsten 100 opgaver for DBU Sjælland, og der er ikke indløbet et eneste afbud til påsatte opgaver. 

Årets breddedommer 2015 har dømt fodbold i over 25 år, og er både velkendt og vellidt af langt de fleste, og også jyderne får hvert år glæde af hans kompetencer, når han trofast drager til Dana-Cup i sin sommerferie.
Når det brænder på og dommerpåsætterne eller dommerhjælpen i DBU Sjælland kontakter årets breddedommer 2015, så springer han altid til, også selv om det er i 11. time, og uanset hvilken række eller hvor i landet det er, så får han altid logistikken til at gå op, og det er simpelt hen klasse.

Årets breddedommer 2015 er 43 år, og starter efter Nytår med sin 27. sæson. Han tog dommerkort på ungdomsskolen i Næstved efter en skade ude i HG. Instruktøren var den legendariske Leif Olsen, ”Slagteren fra Lyderslev”. Han har været indrangeret i Danmarksserien, som han desværre af aldersmæssige årsager måtte forlade; men han er nu at finde i Sjællandsserien.

Hans dommernummer er 16410 og han er fra Næstved. Hvis I ikke har gættet det endnu, så kan det afsløres, at det er Lars Kulle, som er kåret til årets breddedommer 2015.




DBU Sjælland ønsker Lars tillykke med titlen og ser frem til endnu flere gode dommerår på fodboldbanerne.

Joachim Boldsen
Joachim Boldsen kom og gav et meget fint indblik af hans karriere, der blev talt om både op og nedture. Han malede et meget fint billede af hvordan en professionel sportsmands liv ser ud, og hvilken pris der betales, når alt ikke lige går som man ønsker.  Han sluttede af med at lave en lille quiz – hvad sagde dommeren. Der kom mange smil frem, både med og uden lyd, mange af dommerne kunne nok genkende sig selv.   


Log ind