Bliv en dygtigere og mere rummelig trænerDu kan blandt andre møde Morten Bruun på årets fodboldakademi. Foto: Henrik BjerregravUanset om du vil hæve overliggeren på dit holds gennembrudsspil, lære om udvælgelsesprocesser og træning på u-landsholdene, formindske risikoen for skader på dine spillere eller gerne vil være en mere rummelig ungdomstræner, så er der et kursus for dig i DBU Sjællands fodboldakademi 2015. 

Fodboldakademiet er med andre ord stedet, hvis du gerne vil supplere dine trænerredskaber. 
 
DBU Sjællands Træneruddannelsesgruppe står bag årets varierede program, der ikke kræver nogen forudgående færdigheder blandt deltagerne, blot lysten til at at søge ny viden og inspiration til arbejdet med træningen i klubben.

- Deltagerantallet er højt og der er mange positive tilbagemeldinger på vores afviklinger af akademiet, siger Jens Peter Sørensen, der er formand for DBU Sjællands Træneruddannelsesgruppe.

Til hver afvikling er der fortrinsvis både et teoretisk oplæg og et øvelser. Deltagerne skal som udgangspunkt ikke selv være aktive, da der vil være medier tilknyttet. Hver afvikling giver 3 timer til opretholdelse af en B-licens, hvis man er i besiddelse af en sådan. 

Tilmelding og pris
Hvert kursus er på 3 timer og koster kr. 350 per person per kursus. Let forplejning er inklusiv i prisen. Tilmelding foregår via vores kursusfinder eller via link på de enkelte kurser i denne nyhed.  

I efteråret 2015 og foråret 2016 er der følgende emner og instruktører:

Optimering af gennembrud
Ved Danny JungU16 landsholdstræner Danny Jung (t.v.) sætter fokus på optimering af gennembrudsspillet. Foto: www.fodboldbilleder.dk  Danny Jung er assistenttræner for kvindelandsholdet og U16 pige landstræner. Kurser drejer sig om optimering af gennembrudsspillet. Possession-elementet handler ikke bare om at trille bolden rundt, men er et middel til at score mål og vinde kampe. 

Danny Jung vil på seminaret præsentere en række faktorer, der er gennemgående for angreb, der munder ud i målchancer og scoringer, og han vil give konkrete eksempler på, hvordan man med fordel kan benytte den viden i øvelser på træningsbanen.

Tilmeldingsfrist: 20. september 2015 

Tid/sted: Fredag 25. september 2015, klokken 18.00-21.00 ved Ishøj Idrætscenter. 

TILMELD DIG HER
 
Målrettet mangel på målrettethed
Ved Morten BruunMorten Bruun har opnået flotte resultater med en rummelig tilgang i IF Lyseng. Foto: Henrik Bjerregrav Morten Bruun er U17 træner i IF Lyseng samt tidligere superligatræner i Silkeborg IF og SønderjyskE. Han er tidligere professionel fodboldspiller med 11 landskampe på CV'et, er uddannet journalist og arbejder som ekspertkommentator og underviser på idrætshøjskolen i Aarhus.

Morten Bruun har aldrig kunnet forstå, hvorfor så mange unge stopper med at spille fodbold i de sene teenageår. Han mener, at de unge får de forkerte tilbud.  

- I mine øjne er der alt for mange klubber, som behandler deres teenagere som elitespillere og træner dem derefter med alt, hvad dertil hører af krav om træningsmængde, passion og punktlighed. Og det er en KÆMPEFEJL, skrev Morten Bruun i artiklen "målrettet mangel på målrettethed, som blandt andet blev bragt i Sjællandsk Fodbold 2-2014.

Overvejelserne førte til teorien "Målrettet mangel på målrettethed", som Morten Bruun siden har praktiseret i IF Lyseng. Det indebærer blandt andet, at man træner to gange om ugen, man behøver ikke at komme til træning, man behøver ikke melde afbud, man må gerne tage til gymnasiefest dagen før en kamp, de holder ingen taktikmøder og gør i det hele taget en dyd ud af hele tiden at komme de unge mennesker i møde.

Og det ser ud til, at teorien giver resultater i IF Lyseng. I foråret 2014 kunne årgangen mønstre 65 spillere og havde fire U19 mandskaber tilmeldt turneringen. Morten Bruun vil give eksempler fra sit eget virke som U19 træner i IF Lyseng, og han vil deusden vise enkelte praktiske øvelser.  

Tilmeldingsfrist:
 20. oktober 2015

Tid/sted:
Fredag den 30. oktober 2015 kl. 18.00-21.00 i Lyngby BK

TILMELD DIG HER

U-landsholdsspillere anno 2015 - krav og færdigheder på topniveau?   
Ved Per HolmU16 landsholdstræner Per Holm vil på kurset gøre dig klogere på blandt andet landsholdets spillestil, træningsmetoder og udvælgelsesproces. Foto: www.fodboldbilleder.dk Per Holm har været U16 landsholdstræner siden 2007 og er uddannet skolelærer. Han underviser på handelsskolen CEUS i Nykøbing Falster og er blandt andet medforfatter til DBU's talentmanual og Aldersrelateret træning II. 

Som træner har du formentlig spekuleret over, hvordan en spiller blive udvalgt til landsholdet, og på hvordan de træner, når der er samlinger. Disse ting og meget andet kan du få svar på ved at deltage i kurset "U-landsholdsspiller anno 2015 - krav og færdigheder på topniveau?". 

Du får desuden et indblik i den spillestil og de træningsmetoder, der praktiseres på ungdomslandsholdet. Du vil også få en introduktion til, hvad der kigges efter i den danske talentmasse og hvordan udvælgesprocessen fungerer.  
 
Per Holm vil desuden give en grundig indsigt i, hvordan det er at arbejde med unge talenter og vil vise enkelte praktiske øvelser. 

Tilmeldingsfrist: 17. november 2015

Tid/sted: Fredag 27. november 2015, klokken 18.00-21.00 hos Borup IF. 

TILMELD DIG HER

”Istiden er slut, så hvordan behandler du akutte skader, og ved du hvornår dine spillere er i vækst, og hvad du skal gøre for at minimere følgesmerterne?”

Ved Anders SteensenBliv klogere på, hvordan du bedst muligt hjælper dine spillere til en kort og effektiv skadesperiode. Foto: Peter Vest HansenAnders Steensen er elitetræner og behandler. Ved at deltage i dette kursus kan du blive klogere på den akutte skadesbehandling og timerne herefter, så du hjælper dine spillere bedst muligt og dermed gør skadesperioden kort og effektiv.

Bliv også klogere på unges vækst og udvikling, og hvordan du som træner kan stimulere denne udvikling, så den enkelte spiller får mulighed for at spille – i stedet for at være skadet. Anders Steensen besøgte Akademiet sidste år, og det gjorde han så godt, at vi har valgt at lave endnu en afvikling med ham. Anders Steensen er selvstændig og arbejder fuld tid med træning, undervisning og behandling.

Tilmeldingsfrist: 19. januar 2015

Tid/Sted: Fredag 29. januar 2016, klokken 18.00-21.00 i Ringsted Sportscenter

TILMELD DIG HER

Lagt på hjemmesiden af Peter Vest Hansen 

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

1

  • Jeg kan se at det er rykket til Ishøj?
    21. november 2015, 15:26    
    Thomas Kilde Jakobsen