Det elektroniske holdkort høster mange protester

Det er gået op for de fleste, at det fysiske holdkort er forsvundet i takt med den elektroniske tidsalder er rykket ind i fodboldens verden. Langsommere er det dog gået med at optage det elektroniske holdkort i vanetænkningen og få udfyldt det inden kampstart.

Denne udfordring fylder meget – rigtig meget for mange hold og i DBU Sjælland. Der bliver på årsbasis spillet cirka 42.000 kampe i DBU Sjællands område, og hvis blot nogle procent af disse kampe ikke udfylder holdkortet korrekt og før kampstart, så betyder det i værste fald en masse protester, bøder og kedelige sager at skulle have hængende over hovedet.  

Moral, oprigtighed og tydelighed

Hvad handler de mange protester om og hvorfor udfylder mange hold ikke det elektroniske holdkort? 
Det første spørgsmål er relativt nemt at besvare og handler om oprigtighed. Konsekvensen ved at indføre de elektroniske holdkort har været, at de er synlige for alle og derved er det også nemmere at lokalisere ulovlige spillere. Siden det elektroniske holdkort er blevet introduceret er antallet af protester steget med 40 % - altså en betydelig stigning, hvor langt de fleste desværre er berettiget. 
Antallet at ukorrekt udfyldte holdkort har muligvis ikke ændret sig siden det fysiske holdkort, men det er blot blevet mere gennemskueligt med det elektroniske holdkort. 

DBU Sjællands administration foretager ikke kontrol af holdkort, men reagerer udelukkende på indkommende protester. 
 
DBU Sjælland opfordrer til, at man spiller efter samme ’fair play’ metoder på de sjællandske fodbold-baner og derfor kun påsætter spillere der er spillerberettigede. 
Det er fantastisk at vinde i fodbolden, men følelsen er kun blive optimal når det er gået helt retfærdigt til. 

Det andet spørgsmål er lidt mere komplekst at besvare. DBU Sjælland vil gerne starte med at ’gribe i egen barm’ – og har reflekteret over vores egen indsats i forhold til det udbudte informations – og supportniveau. Vi har sandsynligvis ikke været gode nok til at formidle brugen og håndteringen af det elektroniske holdkort. Derfor har vi valgt at opprioritere dette område både på formidlings – og supportdelen. Fremover vil der i hvert nyhedsbrev, som udkommer hver fredag og som alle kan tilmelde sig – se nedenstående link, være aktuel information om det elektroniske holdkort. 
Har du udfordringer med udfyldelsen af holdkortet, så er der hjælp at hente. Du som hold-indberetter er altid velkommen til at kontakte DBU Sjællands administration enten via telefon 4632 3366 eller via mail: info@dbusjaelland.dk for support til opgaven.

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Tilmeld dig DBU Sjællands ved at gå ind på 'Mit DBU', på www.dbusjaelland.dk

Regler for elektroniske holdkort

Se regler for brugen af elektroniske holdkort ved at klikke her

Log ind