DEL2016: Tæt på hver 2. fodboldspiller er repræsenteret ved delegeretmødet

Ved DBU Sjællands delegeretmøde lørdag 9. januar 2016 vil tæt på halvdelen af de aktive spillere på Sjælland være repræsenteret via deres fodboldklubber.



9. januar 2016 klokken 10.00 afholder DBU Sjælland delegeretmøde. Her ses deltagerne under en afstemning sidste år. 



Hvert år i januar slår DBU Sjælland dørene op til unionens delegeretmøde, hvor medlemsklubberne har mulighed for at sætte deres præg på retningen af sjællandsk fodbold.

71 klubber deltager i år som delegerede og samlet set repræsenterer de 37.219 aktive fodboldspillere. De udgør dermed 42,2 procent af medlemsklubbernes samlede antal aktive spillere på 87.620 aktive spillere (DIF's seneste medlemsregistrering for året 2014).  

Derfor vil næsten halvdelen af de aktive sjællandske fodboldspillere være repræsenteret af deres klubber ved årets delegeretmøde i Roskilde Kongres- og Idrætscenter (Bauhaus Arena).     

Stop for skifte til kalenderturnering? 
Det store debatemne for årets delegeretmøde bliver formentlig spørgsmålet om skiftet til en kalenderturnering skal stoppes før den træder i kraft. Ved delegeretmødet 2015 blev det vedtaget, at turneringen gældende fra 2016 skulle skifte fra en efterår-forårsturnering til i stedet at følge kalenderåret. Som en konsekvens af dette blev ungdoms- og serieturneringen afviklet som halvårsturneringer i efteråret 2015.       

Det er denne beslutning, som Akademisk Boldklub, Brøndbyernes IF og Lyngby Boldklub 1921's har stillet nogenlunde samstemmende forslag om at stoppe før skiftet er fuldt implementeret. De tre klubber argumenterer for, at DBU Sjælland bør følge landets øvrige lokalunioner, DBU og store dele af Europa som fortsat har efterår-forårturneringer.

Dette gør de med henblik på, at skiftet til kalenderturnering skaber problemer for de klubber der deltager i fællesrækker med DBU København samt at SM og finalekampe i efteråret ville lægge et stort pres på banerne i denne periode, hvor græsbanekapaciteten er nedsat. Derudover påpeger de også udfordringer med forskellige årgange/spilleformer i fællesrækker og lokale rækker ved op- og nedrykning af spillere mellem klubbens hold.    

Derudover har Vipperød BK også stillet et forslag om at tillade brug af for gamle spillere født i 4. kvartal i Øst 2 fællesrækkerne.

Ændring af lovene
Bestyrelsen har ligeledes indstillet forslag til em række ændringer af unionens love: Herunder en fjernelse af 70-års aldersgrænsen ved udpegning af udvalgs- og gruppemedlemmer, ændring af tidspunkt for afholdelse af delegeretmøde samt at et bestyrelsesmedlem ikke både kan være delegeret OG bestyrelsesmedlem på samme tid.   

Derudover har bestyrelsen også stillet forslag til unionens love om, at ændringer af turneringsreglementet skal kræve 2/3 flertal. Sidstnævnte vil, ved vedtagelse, dog først træde i kraft umiddelbart efter delegeretmødet. Denne beslutning er truffet af bestyrelsen af hensyn til at sidestille dette års og sidste års forslagsstillere omkring vendingen af turneringsåret ved ikke at ændre på spillereglerne midt i en demokratisk proces.  

Klik her for at læse alle klubforslag, indkaldelse og regnskab

Derudover vil formand Ole Jacobsen afholde beretning om årets beslutninger på vegne af bestyrelsen. Derudover vil regnskabet blive gennemgået af kasserer Frank Petersen. Sidst men absolut ikke mindst vil syv frivllige vil blive hædret for deres indsats for sjællandsk fodbold.  

Af Peter Vest Hansen

Log ind