Ny disciplinærinstans med rutineret islæt

DBU Sjælland har nu sammensat det hold af frivillige, der fremover skal udgøre Disciplinærinstansen. Op til sæsonstart 2016-2017 er der kommet en ny formand og et nyt medlem til i sjællandsk fodbolds mest travle – og til tider mest udskældte – instans.





DBU Sjællands Disciplinærinstans behandler årligt omkring 300 sager indenfor hovedgrupperne protester og turneringssager. Op til sæsonstart 2016-2017 er der kommet to nye ansigter til i Instansen. Finn Moseholm er ny formand og James Marius Keiwe tiltræder som nyt medlem. Disciplinærinstansen får dog også et rutineret islæt, idet Palle Knudsen fortsætter som medlem.  

Finn Moseholm, ny formand
Finn Moseholm, 58 år, er en rutineret fodboldleder med stor erfaring fra organisationsarbejde. Siden 2008 har han været formand for FC Helsingør, og har som far til tre fodboldspillende sønner været såvel træner som leder på fodboldture i ind- og udland. Gennem knap 38 år har han været ansat i politiet – og i 33 af disse år har han beskæftiget sig med organisationsarbejde gennem Politiforbundet. Han føler sig derfor godt rustet til at løfte opgaverne i Disciplinærinstansen. 

”Da jeg har beskæftiget- og forsat beskæftiger mig en del med klagesager, disciplinærsager og straffesager for Politiforbundets medlemmer føler jeg, at jeg har en god baggrund for at gå ind og hjælpe DBU Sjælland med at træffes afgørelser i de mange sager, som jo er uundgåelige, når der hver eneste weekend afvikles så mange fodboldkampe. Jeg glæder mig til samarbejdet med de to andre medlemmer i gruppe”, siger Finn Moseholm. 


Disciplinærinstansens to nye medlemmer er Finn Moseholm (t.v.) og James Marius Keiwe. 

Dele sol og vind lige
Sagerne i Disciplinærinstansen er ofte vanskelige og komplekse, fordi der skal findes en afgørelse baseret på indberetninger fra kampens parter – det vil sige de involverede klubber og kampens dommer.   

”Klubbernes redegørelser vil i udgangspunktet være subjektive. Derfor er det vores udfordring at forsøge at dele sol og vind lige. I første omgang er det et spørgsmål om at bevare den sunde fornuft, fordi vi kun har disse kortfattede redegørelser at forholde os til, for sådan vil det være, når man indenfor et døgn skal udfærdige en redegørelse for at få afgjort sagerne hurtigst muligt”, forklarer Finn Moseholm. 

Når han skal beskrive sig selv henviser Finn Moseholm til sit stjernetegn Vægten, der siges at være balancens forkæmper, der vil søge et kompromis, når argumenter ikke slår til. 

”Det passer nok godt på min personlighed. Jeg synes selv, at jeg besidder en god dømmekraft og er vant til at stole på min mavefornemmelse. Jeg er altid klar til at træffe de nødvendige beslutninger og også til at tage tæskene”, siger Finn Moseholm. 

Privat er han er gift med Vivi og parret har tre drenge, der alle er flyttet hjemmefra. 

James Marius Keiwe, nyt medlem
James Marius Keiwe, 44 år, er det andet nye medlem af disciplinærinstansen og også her er der tale om en rutineret herre med en bred fodboldbaggrund og ansættelse hos politiet, hvor han arbejder i en lederstilling som vicepolitiinspektør hos Københavns Politi.  

Fodboldmæssigt har James Marius Keiwe taget det han betegner som ”den klassiske vej” fra aktiv fodboldspiller i Allerød FK (tidligere L.I.F. Lillerød). I dag er han bosat i Slagelse, hvor han i klubben B73, Slagelse har ”taget turen” fra forældretræner, medlem og formand for Ungdomsudvalget til nu på fjerde år at være formand for hele fodboldklubben. For et par år siden stoppede han selv som forældretræner sammen med en anden far, da han mente, at spillerne havde behov for ny inspiration og en anden form for frihed på holdet. 

Efter tiden som træner blev han uddannet fodbolddommer og dømmer i dag Herresenior Serie 1, er linjedommer i Danmarksserien og dømmer 1. Division for kvinder. Han nyder her at medvirke til en god afvikling af kampene til glæde for spillere trænere og spillets øvrige aktører. Privat er han gift med Anne Marie fra Norge og parret har to børn – en pige på 14 og en dreng på 16.  

Tak til de afgående medlemmer
DBU Sjælland vil gerne takke tidligere formand Flemming Pedersen og Preben Markvardsen for deres store indsats i DBU Sjællands Disciplinærinstans. De valgte begge at stoppe ved efter forårssæsonens afslutning.

Log ind