Gå ikke fra kampen

Undlad at forlade en kamp før tid, det kan blive dyrt for klubben - både økonomisk og sportsligt. Sådan lyder opfordringen fra DBU Sjællands Disciplinærinstans efter instansen har kigget på sager om udvandring fra kampe i 2016. - ( Opdateret med tal for 2017 red.)



Lad dommeren afgøre om en kamp skal fløjtes af før tid og undgå en ærgerlig straf for at udvandre. Sådan lyder opfordringen fra DBU Sjællands Disciplinærinstans. 



I 2016 blev 16 kampe afbrudt af kampens dommer, og i 2017 var tallet 10, fordi et hold havde forladt banen. Men det kan blive dyrt for klubben, hvis et hold forlader en kamp før tid - både økonomisk og sportsligt. Derfor opfordrer DBU Sjællands Disciplinærinstans klubberne til ikke at udvandre fra en kamp uanset årsagen. 

Disciplinærinstansen har i 2016 og 2017 således set tilfælde, hvor man har forladt banen af sportslige årsager, hvis man for eksempel har været stort foran eller bagud, og i disse tilfælde er turneringsreglementet meget entydigt – en udvandring betyder både bødestraf, at man taberdømmes i den pågældende kamp, og at man tillige ikke kan rykke op eller blive puljevinder i indeværende turnering.

Det er endvidere ikke tilladt at udvandre fra kamp, hvis man er uenig med dommeren eller modstanderen, eller hvis man mener, at modstanderen benytter ulovlige spillere. Her vil konsekvenserne være de samme som beskrevet ovenfor. Oplever man, at modstanderen benytter ulovlige spillere, skal man indgive en protest efter kampen.

Lad dommeren træffe afgørelsen
Heller ikke selv om begge hold skulle blive enige om at forlade en kamp før tid, kan man undgå de beskrevne konsekvenser. I disse tilfælde vil begge hold typisk blive taberdømt og modtage et oprykningsforbud/puljevinder forbud.

Opfordringen fra Disciplinærinstansen lyder derfor således:

”Lad dommeren afgøre om en kamp skal afbrydes før tid, så undgår klubben en ærgerlig straf for at udvandre”.

Log ind