DBU Sjællands Disciplinærinstans har idømt Solrød FC en bøde på 5000 kroner for at bringe fodboldspillet i vanry i forbindelse med en hændelse under Herre Serie 1-kampen Solrød FC og Holbæk United 28. september 2019.

Disciplinærinstansen konstaterer indledningsvist i deres afgørelse, at der fra hjemmehold, udehold og kampens dommer er grundlæggende enighed om hændelsesforløbet i sagen, hvor en stadionspeaker, påsat af Solrød FC, en eller flere gange omtaler Holbæk United som ”Muhammed United” i forbindelse med scoringen til 3-1, som også blev kampens resultat. 

”Disciplinærinstansen finder stadionspeakerens bemærkninger fuldstændig uforenelige med de værdier, fodbolden skal afspejle (...)", skriver Disciplinærinstansen med henvisning til DBU Sjællands loves § 9.1 om at "bringe fodboldspillet i vanry". Disciplinærinstansen understreger i den forbindelse, at den tager skarpt afstand fra de fremsatte bemærkninger.

Disciplinærinstansen finder derimod ikke, at der er belæg for at sanktionere Solrød FC sportsligt, da kampens afvikling ikke vurderes til at være blevet påvirket af stadionspeakerens bemærkninger, samt at kampen blev færdigspillet. Disciplinærinstansen ser det som en formildende omstændighed, at Solrød FC straks efter hændelsen har undskyldt overfor Holbæk United og udsendte en pressemeddelelse med en beklagelse, ligesom klubben af egen drift har informeret DBU Sjælland om episoden, inden dommeren indsendte sin indberetning.

Disciplinærinstansen har ikke hjemmel til at sanktionere personligt overfor den pågældende stadionspeaker.

Solrød FC har mulighed for at anke afgørelsen jf. turneringsreglementets § 46.7 ankes til DBU Sjællands appelinstans Ankefrist er 14 dage fra afgørelsens modtagelse.