Uddannelse & træning

Uddannelse & træning

Ungdommeruddannelse

Læs her om de nyudklækkede ungdommere i Helsinge Fodbold

Ungdommerprojektet hos DBU Sjælland
af Poul Erik Thomsen, DBU Sjællands Dommerudvalg

Tirsdag 17. maj blev der hos Helsinge Fodbold uddannet 17 nye ungdommere, hvilket sket som følge af klubbens deltagelse i Erfagruppe 1 i DBU Sjællands Ungdommerprojekt.

De unge er fra klubbens U-13, U-14 og U-15 piger og drenge, og uddannelsen forløb over 3 timer under kyndig ledelse af DBU-dommerinstruktør Allan Vennike, der i den første 1 ½ time i et undervisningslokale gennemgik reglerne for henholdsvis 3:3 og 5:5 samt efterfølgende instruerede de unge som ungdommere i træningskampe arrangeret med klubbens U-9 drenge årgang.
Aftenen afsluttedes i undervisningslokalet, hvor de unge efter lidt mere teori fik udleveret deres dommerkort, fløjte, gule/røde kort samt en ungdommervest.

Ungdommerne vil nu af klubben selv blive rutineret yderligere i samarbejde med U-9 drenge på årgangens træningsaftener, hvorefter de er helt klar til at dømme klubbens DBU Sjælland hjemmestævner i 3:3 og 5:5.

Helsinge Fodbold indgår i Erfagruppe 1 tillige med klubberne Himmelev-Veddelev, Jyllinge FC, Roskilde B1906 og Viby IF.
Erfagruppe 2 blev sammensat i januar i år og består af 5 klubber i og omkring Køge BK, og flere af disse klubber har gennemført eller har planlagt gennemførelse af ungdommeruddannelsen.
Udviklingskonsulent Jan Lenander, DBU Sjælland, er tovholder i projektet.

Ungdommerprojektet er forankret i DBU Sjællands Dommerudvalg og har til formål at udbrede kendskabet til og interessen for dommerhvervet i dansk fodbold.
Med erfagruppernes projektforløb skal det ende ud i, at unionens øvrige klubber kan tilbydes et ”skræddersyet” ungdommer-uddannelseskoncept.

Næste uddannelse finder sted hos AIK Strøby, der indgår i Erfagruppe 2.

Efter reglerne skal man være fyldt 15 år for at virke som kampleder, men i forhold til 3:3 og 5:5 er der givet dispensation på basis af deltagelse i et ungdommerkursus.

Helsinge Fodbold har i øvrigt sat sig det mål, at alle klubbens såkaldte dommerløse 7-, 9- og 11-mandskampe internt i klubben kan blive påsat med eksaminerede dommere – altså med den egentlige dommeruddannelse.
Man er godt på vej, og har med 8 dommere i aldersgruppen 15-19 år allerede gjort det muligt at ”kvalitetssikre” hjemmekampene i 9- og 11-mandsturneringerne.

 

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook