Overvej yderligere rekruttering af medlemmer

DSC 4639

Der er ikke blevet færre fællesskabshungrende børn, unge, voksne og ældre under Corona-situationen. Tværtimod! Benyt ’sulten’ efter bevægelse og fællesskab til at rekruttere nye medlemmer.

Har I f.eks. overvejet at booste jeres Facebookopslag så hele lokalområdet ser det og ikke kan lade være med at drages mod jeres klubtilbud? Eller at starte et motionshold? Eller et hold for 2-4-årige.
DBU Sjælland har skræddersyede koncepter klar og hjælper jer gerne i gang.

Nedenfor finder I 3 gode råd til rekruttering:

1.Boost jeres Facebookopslag, så hele lokalområdet får lyst til at spille fodbold

  • Brug de sociale medier til at skabe opmærksomhed omkring jeres klub. Fortæl omverdenen hvilke hold I tilbyder i klubben, og hvorfor det er så fedt at være en del af netop jeres klub.
  • Læg billeder op fra nogle af jeres sociale arrangementer, hvor I viser fællesskabet frem. Det er netop dette fællesskab, som mange hungrer efter og derfor gerne vil være en del af.
  • I kan også oprette den første træning som en begivenhed på Facebook og på den måde bruge Facebook til at ‘prikke’ til nysgerrige i jeres lokalområde. F.eks. kan I opfordre trænere og spillere til at dele begivenheden for deres hold på deres egen Facebook eller på byens Facebookside.

  • Jo mere synlige I er på de sociale medier, jo mere opmærksomhed får I skabt om jer selv, og det vil føre til flere medlemmer – og måske også nye frivillige.

Som et nyt tiltag er DBU Sjælland ved at tilrettelægge to webinarer, om netop hvordan man booster sin klub på de sociale medier. Yderligere information kommer på hjemmesiden snarest. Du kan også kontakte projektkoordinator Mille Louise Pedersen på: milp@dbusjaelland.dk for yderligere information.

2. Indryk en annonce i den lokale avis

Avisen er et sted mange af byens indbyggere ser. Kontakt derfor avisen for at høre om muligheden for at indrykke en annonce i den.

  • Husk at beskrive, hvorfor fodbold er så fedt at gå til og det helt særlige fællesskab, man har mulighed for at blive en del af. Husk desuden at beskrive hvilke konkrete tilbud I har, og hvordan man kontakter jer, hvis man har interesse for at starte.

  • I har helt sikkert nogle gamle billeder, I kan sende med, så annoncen bliver mere levende og man får lyst til at starte i jeres klub, når man ser den.

Har I behov for hjælp til at skrive en avisannonce, kan du kontakte Udviklingschef Simone Deisting Skejø på: sims@dbusjaelland.dk

3. Opstart et nyt tilbud i klubben

Der er masser af muligheder for at få endnu flere målgrupper med som medlemmer i jeres klub. Nogle af de oplagte er nævnt nedenfor:

Bold & Bevægelse:
Bold & Bevægelse er et motorik-, lege- og træningskoncept for 2-4-årige og deres forældre - en målgruppe, der under Corona helt sikkert har manglet nogle aktiviteter at komme ud til.

DBU har træningsmanualer og rekrutteringsmateriale klar, dem finder du her 

Materialerne er lige til at anvende i jeres klub.

DBU Sjælland kan også være behjælpelige med instruktører til at hjælpe med de første træningsgange, ligesom vi kan indsætte jeres klublogo på rekrutteringsmaterialerne. Du kan høre nærmere ved at kontakte Udviklingschef Simone Deisting Skejø på: sims@dbusjaelland.dk

Flere piger i klubben:
Flere og flere klubber har de seneste år fået opbygget veldrevne pigeafdelinger i klubben. Corona skal ikke sætte en stopper for den gode udvikling. Derfor er DBU Sjælland klar til at hjælpe jer godt i gang med at booste pigefodbolden i jeres klub igen.

Mange af jer kender sikkert konceptet Pigeraketten, hvor der stadig er nogle få ledige pladser i 2021, det kan du læse mere om her

Ligeledes er konceptet Fantastisk Fodboldstart For Piger parat til at blive udrullet i jeres klub, det finder du lige her

Du kan høre nærmere ved at kontakte Projektleder Louise Poulsen på lopo@dbusjaelland.dk

Flere 10-13-årige i klubben:
Et koncept som henvender sig til de klubber, som ønsker flere spillere i aldersgruppen 10-13 år - en aldersgruppe, der ikke har været i skole længe og helt sikkert savner fællesskabet, som jeres klub kan tilbyde. Hjælpen består af en række gratis onlineværktøjer - en opstartsguide, en træningsmanual og et onlinekursus. DBU Sjælland kan også være behjælpelige med instruktører til de første træningsgange. Konceptet kan selvfølgelig sagtens bruges på eksisterende hold i klubben.

Er din klub interesseret i at vide mere om konceptet, så hop ind på linket og find yderligere information,  Du kan også altid kontakte Projektleder Louise Poulsen på lopo@dbusjaelland.dk


Motionsfodbold for de voksne og ældre:
De voksne og ældre er de befolkningsgrupper, der har haft flest begrænsninger ift. idrætsaktivitet og generel gøren og laden under Corona. Der er helt sikkert mange, der ikke har rørt sig i lang tid, men som godt kan se, at de snart må få lidt sved på panden og få fokus på deres fysiske og mentale sundhed. Har I ikke allerede et eller flere tilbud til de voksne og ældre, kan der således være oplagt at starte op nu.

Vi har træningsmaterialer og rekrutteringsmaterialer klar, og kan hjælpe jer med at lægge rekrutteringsplanen, opholde opstartsmøder og stille instruktører til rådighed til de første træninger. Hvis I allerede har motionsfodboldhold, men ønsker hjælp til at rekruttere flere spillere til disse, kan vi også hjælpe med det.

For yderligere information se linket her. Du kan også altid kontakte Projektleder Frederik Løwenstein på frel@dbusjaelland.dk