Rødt kort for gæld
og dårlig opførsel

Det er højsæson for ændringer i den sjællandske fodboldfamilie, hvor to medlemmer er ekskluderet som følge af restance.

Trods gentagne rykkere har hverken FC Parken fra Næstved eller Ballerup-klubben Albansk IF betalt deres gæld til SBU, der i stedet har taget konsekvensen og ekskluderet de to klubber, der således ikke længere er medlem af den sjællandske fodboldfamilie.
 
Dårlig opførsel af Serie 4-holdet fra såvel Hundige BK som HTI-Sengeløse i den forgangne sæson har også fået konsekvenser. Gennem sæsonen har flere af spillerne på de to hold fået det røde kort, og de to holds gentagne, dårlige opførsel har medført, at SBU nu også taget det det røde kort i brug og ekskluderet begge hold.
 
Hundige BK havde ellers sikret sig oprykning til Serie 3, men den plads er i stedet gået til Nødebo IF (reglen om pointgennemsnit), ligesom ekskluderingen af de to hold har resulteret i ekstraordinær oprykning for såvel Ejby IF som SK Serbien fra Frederiksværk.
 
Udover FC Parken og Albansk IF er både FK Ararat, som er hjemmehørende i Hillerød og Pinar FC fra Greve heller ikke længere med i SBU’s medlemsregister. De to sidstnævnte klubber har således valgt at melde sig ud af SBU, hvor denne årstid generelt er højsæson for ændringer i medlemsregistreret.
 
Fusioner og navneændringer
 
TIK 90 og Tåstrup B. 70 også forsvundet fra sjællandske fodboldlandkort, hvor Taastrup FC nu er mere end ”bare” en overbygning. De to Tåstrup-klubber har nemlig valgt at slå pjalterne helt sammen under navnet Taastrup FC.
Den nye klub spiller dog sæsonen i kvindernes 1. division færdig som Tåstrup B. 70.
 
Udover den nye Tåstrup-klub er senest Egedal FC fra Ølstykke også optaget som medlem af SBU, der p.t. tæller 374 klubber, hvilket er det laveste antal klubber i årevis. Heldigvis er det ikke ensbetydende med antallet af fodboldspillere er rekordlavt. Faktisk er det samlede medlemstal steget med over 7.500 gennem de seneste 10 år.
 
Nye klubber på vej

SBU’s medlemsregister er med 374 klubber det laveste i en årrække, men antallet af klubber forventes at stige i løbet af den næste måneds tid.
   - Vi har korrespondance med flere nye klubber, som vi kan byde velkommen, når forskellige punkter er kommet på plads, siger SBU’s administrationschef, Jens Erik Jensen, og gør opmærksom på, at det nu også er for sent at søge om optagelse i SBU til 2006-sæsonen (fristen var 15. december).
   På det kommende delegeretmøde foreslår SBU’s bestyrelse i øvrigt, at betingelserne for optagelse af nye klubber bliver skærpet en smule (se lovforslag).
Første gang, en klub tilmelder hold til en turnering skal klubben blandt andet kunne dokumentere, at det fornødne antal spillere i form af spillercertifikat eller spiller-erklæring.
   - Årsagen til lovforslaget er, at vi har haft nogle uheldige eksempler på, at nye klubber ikke har de nødvendige papirer i orden, forklarer SBU-formanden Kurt Bagge-Hansen.
Årsagen til flere medlemmer og færre klubber er, at det er blevet mere og mere moderne – eller nødvendigt – at fusionere. 
Seks sjællandske klubber har således fundet sammen to og to. Årby GI og Rørby-Værslev IF i Vestsjælland, Kalvehave IF og Stensved IF i Sydsjælland og AB 97 og Albertslund BS 72 i det storkøbenhavnske område.
 
I alle tre tilfælde er der tale om en delvis fusion, hvilket blandt andet medfører, at de seks moderklubber fortsat figurerer som medlem af SBU, der også har godkendt tre navneændringer. I Nordvestsjælland har Grevinge IF skiftet navn til Herrestrup IK, Ballerup-klubben HM 67 hedder nu Hema, Ballerup, og Toksværd GI er omdøbt til Toksværd Fodbold.
 
Relevante links:
Af: Jesper Hallgren - 21. december 2005, 11:43

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første