Tørke: Sådan flytter du kampe fra lukkede baner

Der er i den kommende tid risiko for lukkede baneanlæg/faciliteter på grund af den meget varme og solrige sommer. DBU Sjælland fastholder turneringsprogrammet, men indfører en mere fleksibel kampflytning i den kommende tid.

De mange soltimer har været hårde ved de sjællandske fodboldbaner. Her er det anlægget ved Himmelev-Veddelev BK. 

De mange soltimer i sommer har været hård ved landets fodboldbaner. Mange steder er fodboldklubber mødt ind til brune og afsvedne fodboldbaner, som banemyndigheden har lukket for brug. DBU Sjælland har vurderet, at vi lige nu bedst kan hjælpe klubberne ved at holde fast i det eksisterende turneringsprogram, men samtidig øge fleksibiliteten i forhold til kampflytning.  

”Vi oplevede en lignende situation i foråret, hvor en masse kampe blev udsat på grund af vinterramte og våde baner. Med de udfordringer vi oplevede i foråret oplevede vi, at klublederne var virkelig gode til at finde løsninger, og det er vi sikre på, at de vil være igen”, siger turneringschef Thomas Lesly Rasmussen.     

Banemyndigheden bestemmer
Det er vigtigt at slå fast, at det er banemyndigheden, typisk kommunen, der bestemmer om der kan spilles fodbold på en bane eller om anlægget skal lukkes. Det er banemyndigheden nødt til, fordi græsset hurtigt slides ned ved brug. Derved risikerer vi ødelagte naturgræsbaner på sigt, hvilket på ingen måde gavner klubben eller fodbolden som helhed. I DBU Sjællands område har vi medlemsklubber i 38 forskellige kommuner, hvor det varierer fra kommune til kommune om enkelte baner eller hele anlæg skal lukkes ned på grund af tørre baner. 

DBU Sjælland har derfor fuld forståelse for de banemyndigheder, der vælger at lukke baner eller anlæg, og derfor vil vi i den kommende tid indføre en øget fleksibilitet i forhold til kampflytninger på grund af lukkede baner eller anlæg. Hvis man ikke kan afvikle kampen, så skal følgende være overholdt for at flytte en kamp efter den fleksible kampflytning: 

Hverdagskampe
Kampændringer, som er aftalt med modstander, skal meddeles til DBU Sjælland 2 dage før kamptidspunktet inden klokken 12.00 på den pågældende dag. Hvis kampen for eksempel skal spilles fredag, så skal ændringen senest meddeles klokken 12.00 onsdag. Dog kan kampe flyttes i et tidsinterval på +/- 2 timer uden modstanderholdets accept, men dette skal stadig accepteres af DBU Sjælland (af hensyn til dommerpåsætning og turneringsprogram). Dog kan kampene tidligst afvikles klokken 17.30 - af hensyn til kørsel, arbejde, skole og andre forpligtelser hos modstanderholdet.    

Weekendkampe
Kampændringer til weekendens kampe, som er aftalt med modstander, skal senest være meddelt DBU Sjælland torsdag inden klokken 12.00. Dog kan kampe flyttes i et tidsinterval på +/- 2 timer uden modstanderholdets accept, men dette skal stadig accepteres af DBU Sjælland (af hensyn til dommerpåsætning og turneringsprogram).  

Ikke dommerpåsatte kampe
Såfremt man kan blive enige om en kampændring af en ikke-dommerpåsat kamp, så skal kampens nye tidspunkt blot meddeles til DBU Sjælland.

Spørgsmål
Kan rettes mod turneringschef Thomas Lesly Rasmussen på tler@dbusjaelland.dk eller på direkte tlf.nr. 4634 0736 (mellem 10.00 - 15.00 på hverdage).

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

2

 • Hej Ingolf

  Vi er ikke helt sikre på, at vi forstår din første kommentar. Ring gerne til Thomas Lesly Rasmussen på 4634 0736, så vi kan afklare om proceduren er præcist nok beskrevet.

  Umiddelbart mener vi ikke, at det er en god ide at kunne flytte en weekendkamp med op til 3-4 timer uden modstanderholdets accept - hvis vi forstår dig korrekt? Der bliver man nødt til at have forståelse for, at spillere/træner kan have andre planer, som gør at en flytning fra f.eks. 13.30 til 17.30 på en lørdag vil give udfordringer. Vi er overbevidste om, at både hjemme og udehold vil strække sig langt for at finde konstruktive løsninger.
  07. august 2018, 14:55    
  Peter Vest Hansen


 • Der er ikke nævnt noget om at kampe kan flyttes inden for samme aften uden modstanderens accept. Her bør man kunne flytte en kamp med op til 2 timer, da der ofte er behov for at senerelægge f.eks. en veterankamp til kampstart f.eks. kl. 20:00 eller 20:30. Desuden synes jeg, at man skulle rykke en week-endkamp inden for samme dag med op til 3-4 timer i stedet for 2 timer, som det er fastsat til.
  Ingolf Skafte, Taastrup FC
  06. august 2018, 20:56    
  Ingolf Skafte