DBU satser stort på e-sport med første e-landshold

Danmarks første officielle e-fodboldlandshold, en ny national breddeturnering og lokale e-fodboldskoler er nogle af planerne i DBU’s satsning på e-sport. Satsningen bakkes op af idræts- og erhvervsliv.

Fremover bliver e-sport en del af aktiviteterne for Dansk Boldspil-Unions over 325.000 medlemmer, og der er lagt store planer.

”Interessen for e-sport er kæmpe blandt børn og unge, og et spil som FIFA er for længst blevet en konkurrencesport. Derfor lancerer vi nu Danmarks første e-landshold, som skal forsvare Danmarks ære internationalt. Samtidig har vores lokalunioner planer om en masse aktiviteter, hvor e-sport kan bidrage til nye medlemmer og udvikling af vores fodboldklubber,” siger Kenneth Reeh, konstitueret administrerende direktør i DBU. 

Allerede den 2. februar deltager e-landsholdet i en FIFA-turnering arrangeret af det finske fodboldforbund. Udover værtsnationen og Danmark deltager Norge og Sverige.

Ny national e-breddeturnering og e-fodboldskoler
E-sport skal også integreres i breddefodbolden. Den ny e-breddeturnering vil foregå lokalt. Her kan børn og unge samles om FIFA-spillet i klubhusene og deltage i lokale turneringer og senere på tværs af landet.

Samtidig er der nye e-fodboldskoler på vej, som skal indeholde en blanding af teknisk og taktisk træning med FIFA-spillet, men også kostvejledning og fysisk træning. Alt sammen støttet og vejledt af kompetente e-trænere og elite e-spillere.

Breddeturneringen og e-fodboldskolen kan samlet set være med til at styrke udviklingen af breddefodbold, siger Claus Gramm Pedersen, der har været ansvarlig for udviklingsarbejdet i DBU.

“E-sport er kommet for at blive, så hvorfor ikke åbne fodboldens klubhuse op og lade børn og unge spille og dygtiggøre sig der som en del af Fodbolddanmarks fællesskab. Vi har allerede klubber, der tilbyder e-sport efter fodboldtræning for at skabe mere liv i klubhuset, og vi er glade for at se e-sportens bidrag til fællesskabet. Derfor arbejder vi også på højtryk for at få vores breddeturnering færdig.” siger Claus Gramm Pedersen.

Dansk Erhverv bakker op
E-sport rækker langt ud over sportens verden. Det ser man for eksempel hos Dansk Erhverv, som de senere år har lavet analyser af potentialet i e-sport. Her hilser direktør Brian Mikkelsen DBU’s satsning velkommen:

“Der er rigtig store penge at hente i e-sport. Ikke kun for elitegamerne og deres hold, men også for en lang følgerække af erhverv indenfor eksempelvis turisme og detailhandlen. Når Danmark lægger jord til internationale elitesportsbegivenheder, så betyder det både flere penge i kassen hos hotellerne, restauranterne og souvenirbutikkerne. Og når Karla eller Anton skriver ønskeliste, så ønsker de sig gamer-t-shirts, gamer-keyboards eller gamer-mus med deres yndlingsspillers billede eller navn på, ligesom vi kender det fra fodboldens verden. Det er godt for detailhandlen,” siger Brian Mikkelsen.

Nordiske fodboldforbund satser også
E-sport har også vundet indpas hos andre nordiske forbund. I Norge spillede de deres første e-landskamp mod Frankrig i december, og i månederne inden havde 350 norske FIFA-spillere deltaget i eFA Cup, hvor vinderen sikrede sig en plads på det norske e-landshold. I 2019 har Norge op mod seks e-landskampe på tegnebrættet, og rettighederne til de kommende kampe er netop blevet solgt til norske TV 2.

Af: DBU Kommunikation - 22. januar 2019, 17:39

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

4

 • Kære Danny og Bent.

  Ja, der er nok meget, jeg ikke rigtig forstår, men jeg er glad for, at jeg kan beholde min holdning til denne drejning af DBU. I min klub er der selvfølgelig også mulighed for at spille FIFA og andre spil, og derfor ved jeg også, hvor svært det kan være, at drive de unge mennesker ud på banerne. Det skaber både irritation, frustration og ind imellem stress både hos spillere og trænere. Jeg er absolut ikke bange for nytænkning, tvært imod - men her kan jeg ikke se sammenhængen imellem motion og sundhed - bevæg dig for livet - idræt som medicin og mange andre gode tiltag. Jeg er godt klar over, at det kræver meget, når denne idrætsgren skal dyrkes på højt niveau, men det er alle de andre jeg er bange for ( og det er dem jeg arbejder med i dagligdagen i en breddeklub ). Jeg håber, at DBU kommer til fornuft, og holder E Sport ude af klubberne, ellers er jeg bange for, at vi får brug for endnu Julemærkehjem. Håber meget man vil holde sig til de formål, der står i DBUs love, og ikke begynder at skrive E Sporten ind. Og til din orientering Danny, så har jeg faktisk fulgt denne udvikling i rigtig mange år, og har også deltaget i diverse seminar ! Men ok, jeg er nok blevet en gammel tidligere fodboldpolitiker, men jeg har dog min sunde fornuft endnu. Held og lykke med jeres nye projekt - men det bliver desværre uden mig !
  26. januar 2019, 14:17    
  kuba


 • Hey Kurt,

  Jeg er ked af at sige, at dine frustrationer i høj grad skyldes din uvidenhed og fordomme omkring esport.

  Jeg har været med til, at etablere den danske FIFA scene og hvis der er noget, som kendetegner det danske community, så er det fællesskab og hygge. Kigger du på de bedste spillere, så er det drenge i god form.

  For at dyrke esport på højt niveau kræver det stor udholdenhed, så drengene er meget bevidste omkring deres kost og form.

  Man kan diskutere hvordan esport og fodbold skal forenes, men i min optik kan det være en stor gevinst for klubberne, hvis esporten kan trække flere folk tilbage i klubhusene og når de først er der, så er det jo op til klubberne, at tilføje de fysiske elementer. :)

  Lad vær' med, at slå op i banen pga udsigten til noget "nyt", som du måske ikke helt forstår, men vær' åben for de muligheder, det kan give jer og den værdi det kan tilføre, hvis I griber muligheden. :)
  24. januar 2019, 15:41    
  Danny Lavgaard Røgind


 • Kære Kurt!
  Tak for dine holdninger, som du naturligvis har lov at have. Jeg er så uenig med dig.
  For det første er det et TILBUD, som klubber kan tage imod eller lade være.
  For det andet er der allerede mange klubber, der er i gang og har set mulighederne i at kombinere FIFA esport med fodbold på banerne. Og der kommer flere til.
  For det tredje behøver klubberne naturligvis ikke give køb på deres fornuftige holdninger om hygge og sund kost i klubhuset. Det er helt op til klubberne selv.
  For det fjerde kører vi naturligvis videre med de mange gode projekter, der allerede er i gang, f.eks. Bevæg Dig For Livet, kommunesamarbejde, skolesamarbejde osv.
  For det femte er det vigtigt at følge med tiden og have børnenes og de unges behov for øje
  For det sjette har vi absolut fuld fokus på, at motion (fodbold) skal tænkes ind.
  For det syvende er jeg ked af, at du nedgør dette tiltag ved at kalde det en aprilsnar. Det har de, der tager tiltaget seriøst, ikke fortjent.
  For det ottende er der fuld opbakning i lokalunionerne til dette tiltag.
  Jeg håber, at din klub kæmper videre med de aktiviteter, som I synes er gode og fornuftige .
  Mvh
  Bent Clausen
  Formand for DBUs Breddeudvalg
  23. januar 2019, 18:37    
  Bent Clausen


 • Kære DBU.

  Jeg troede denne nyhed var en APRILSNAR, men kan forstå, at i mener det alvorligt.
  Til jeres orientering så kæmper vi ude i klubberne for at trække børn og unge mennesker til at dyrke motion. Vi ønsker ikke at omdanne vores klubhuse til spillemegaer, på bekostning af hygge og sund kost i klubhuset. Vi arbejder i dagligdagen med at fjerne mobiltelefoner og andre elektroniske ting fra fodboldbanen, og istedet få de unge mennesker til at koncentrerer sig om motion og fodboldspillet.
  Hvor er Lokalunionerne henne i denne sag ?
  Jeg er absolut ikke imod nytænkning, men her synes jeg godt nok, at grænsen er nået.

  Husk jeres mange gode projekter med motion i centrum : kommunesamarbejde, skolesamarbejde, Bevæg Dig for Livet og meget mere.

  Mange hilsner

  Kurt Bagge-Hansen
  23. januar 2019, 09:15    
  kuba