Nyuddannede unge bygger bro mellem boligområder og fodboldklubber

12 drenge i alderen 14-15 år blev i weekenden uddannet som rollemodeller og fodboldtrænere, som led i et nyt uddannelsesprojekt mellem DBU Sjælland, DIF, Get2Sport og Boligselskabet Sjælland. Flere starter nu som hjælpetrænere i lokale fodboldklubber, hvor de skal bidrage til at bygge bro mellem de sociale boligområder og de lokale fodboldklubber.

Nyuddannede unge bygger bro mellem boligområder og fodboldklubber
Foto: Simone Deisting Skejø
Af: Simone Deisting Skejø, projektleder DBU Sjælland Udvikling

Denne weekend var helt særlig for en gruppe unge drenge fra de boligsociale områder i Roskilde. De blev nemlig uddannede rollemodeller og fodboldtrænere og er nu klar til at varetage jobs som hjælpetrænere i de lokale fodboldklubber.

De 12 unge deltagere i alderen 14-15 år var blevet håndplukket til at være med i et nyt uddannelsesprojekt – et samarbejde mellem DBU Sjælland, DIF Get2Sport og Boligselskabet Sjælland, der skal uddanne unge fra sociale boligområder til at blive hjælpetrænere i de lokale fodboldklubber.

Den gode træner
I løbet af weekenden blev de unge oplært indenfor en lang række egenskaber, som en træner bør besidde. Blandt andet bød weekendens værter Svogerslev Boldklub velkommen og gav en introduktion til klubben og trænerrollen. Der blev efterfølgende quizzet i spørgsmål om frivillighed og foreningsliv og diskuteret, hvad der er sjovt og udfordrende ved rollen som træner.



Syv af de nye trænerspirer. 

Det helt store fokus på uddannelsen var på, hvordan man som træner kommunikerer på en god måde samt på, hvordan man tilpasser øvelser og aktiviteter, så børn på alle niveauer kan være med og synes det er sjovt.
Den store kulmination på weekendens læring kom da 16 af Svogerslev Boldklubs drengespillere troppede op på de solbeskinnede baner for at få træning af de 12 unge træneraspiranter. De unge havde på forhånd forberedt hver deres øvelser og tog nu spændte imod de yngre drengespillere, som de havde ansvaret for at lede igennem en times træning.

Hjælpetrænere i lokale fodboldklubber
Og træningssessionen var en kæmpe succes. Både spillere, men ikke mindst de unge træneraspiranter var topmotiverede og klarede opgaven til bravour. Og da spillerne bagefter blev spurgt, om de synes de unge nye trænere havde klaret det godt, og det havde været sjovt, blev der råbt et rungende ”JA” og fortalt, at spillerne gerne ville trænes af dem en anden gang igen.

Flere af de nyuddannede unge trænere skal nu starte som hjælpetrænere i de lokale fodboldklubber, hvor de skal bruge weekendens læring og bygge bro mellem de boligsociale områder og foreningslivet.

Tusinde tak til Svogerslev Boldklub for det gode værtskab.

Spørgsmål
Hvis du gerne vil høre mere om projektet, så kan projektleder Simone Deisting Skejø kontaktes på sims@dbusjaelland.dk eller 46340747. 

Log ind