Gå ikke fra kampen før dommeren fløjter af

Lad dommeren afgøre om en kamp skal fløjtes af før tid og undgå en ærgerlig straf for at udvandre. Sådan lyder opfordringen fra DBU Sjællands Disciplinærinstans.Lad dommeren afgøre om en kamp skal fløjtes af før tid og undgå en ærgerlig straf for at udvandre. Sådan lyder opfordringen fra DBU Sjællands Disciplinærinstans. I 2016 blev 16 kampe afbrudt af kampens dommer, fordi et hold havde forladt banen. Men det kan blive dyrt for klubben, hvis et hold forlader en kamp før tid - både økonomisk og sportsligt. Derfor opfordrer DBU Sjællands Disciplinærinstans klubberne til ikke at udvandre fra en kamp uanset årsagen. 

Disciplinærinstansen har i 2016 således set tilfælde, hvor man har forladt banen af sportslige årsager, hvis man for eksempel har været stort foran eller bagud, og i disse tilfælde er turneringsreglementet meget entydigt – en udvandring betyder både bødestraf, at man taberdømmes i den pågældende kamp, og at man tillige ikke kan rykke op eller blive puljevinder i indeværende turnering.

Det er endvidere ikke tilladt at udvandre fra kamp, hvis man er uenig med dommeren eller modstanderen, eller hvis man mener, at modstanderen benytter ulovlige spillere. Her vil konsekvenserne være de samme som beskrevet ovenfor. Oplever man, at modstanderen benytter ulovlige spillere, skal man indgive en protest efter kampen.

Lad dommeren træffe afgørelsen
Heller ikke selv om begge hold skulle blive enige om at forlade en kamp før tid, kan man undgå de beskrevne konsekvenser. I disse tilfælde vil begge hold typisk blive taberdømt og modtage et oprykningsforbud/puljevinder forbud.

Opfordringen fra Disciplinærinstansen lyder derfor således: 

”Lad dommeren afgøre om en kamp skal afbrydes før tid, så undgår klubben en ærgerlig straf for at udvandre”.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første