Ikke udfyldt holdkort medfører tabt kamp

Efter en lang og demokratisk proces indførte DBU Sjælland op til efterårssæsonens start en stramning af reglerne for udfyldelse af holdkort. Et hold bliver taberdømt, hvis holdkortet ikke er udfyldt inden kampstart.

(vedtaget på bestyrelsesmøde 16. maj 2017)

(Opdateret den 26/3-2018)En ny stramning betyder, at holdkortet skal være udfyldt inden kampstart. Er holdkortet ikke udfyldt bliver holdet taberdømt. Efter en lang og demokratisk proces indførte DBU Sjælland i efteråret 2017 en stramning af reglerne for udfyldelse af holdkort.  

Et hold bliver taberdømt, hvis holdkortet ikke er udfyldt før kampens start
.   

Inden beslutningen i bestyrelsen er stramningen blevet debatteret på et dialogmøde i november 2016, omtalt i den mundtlige beretning på delegeretmødet 2017 og er blevet sendt til høring hos alle klubformænd via mail (i perioden 22. marts til 10. april).

Proces før vedtagelse
Ændringsforslaget blev til på baggrund af input fra de klubber, der deltog i dialogmødet om det disciplinære system i november 2016. På dialogmødet gav et stort flertal af de tilstedeværende klubber udtryk for at de ønskede en opstraming af reglerne for udfyldelse af (elektronisk) holdkort. 

Både på dialogmødet og i dagligdagens henvendelser gav klubber udtryk for en stigende frustration over, at det ikke havde en sportslig konsekvens at undlade at udfylde holdkortet inden kampstart. Derudover har DBU Sjælland desværre også haft nogle sager, der har afsløret et behov for mere sikker viden om, hvilke personer der deltager i en given fodboldkamp.

Ingen rykkere
Med stramningen bortfaldt den tidligere bødeprocedure, hvor klubben blev idømt bøder for ikke udfyldt holdkort. 

Se hele holdkortregulativet

Udfyld kortet i god tid
Derfor er det nu ekstremt vigtigt, at du som træner eller leder i en fodboldklub sørger for at udfylde holdkortet i god tid. Via "Mit DBU" kan alle holdkort udfyldes så snart kampprogrammet er blevet frigivet (6. juli i efteråret 2017) og på appen kan holdkortet udfyldes fra 14 dage før kampen.  

Læs mere om dette i DBU Sjællands holdkortregulativ  

Det vil også fortsat være muligt at slette ikke benyttede reserver fra holdkortet i op til syv timer efter kampen samt skrive ind til DBU Sjællands administration 1. hverdag efter kampen for at få tilrettet eventuelle fejlindtastninger.

Sådan udfylder du holdkortet
At udfylde holdkortet før kampen er et nødvendigt onde, så derfor skal opgaven ikke tage længere tid end højst nødvendigt. Her kan du få en lynguide til, hvordan du udfylder holdkortet hurtigst muligt. 

Holdkortet kan udfyldes via "Mit DBU" på hjemmesiden og via DBU's fodbold app. Hvis du benytter "Mit DBU", så kan holdkortet udfyldes lige så snart det endelige turneringsprogram er frigivet fra DBU Sjælland (6. juli for efteråret 2017). 

I sæsonens første kamp skal du søge spillerne frem og tilføje dem, men allerede fra anden kamp spørger systemet dig, om du bare vil hente samme spillere som sidst.

Herefter laver du blot de formentlig få justeringer, der er forskellige fra sidst og så er holdkortet udfyldt. Klar til kamp!
Få en påmindelse af din telefon
Hvis du udfyldte holdkortet til holdets seneste kamp, får du 24 timer før næste kamp en notifikation på din smartphone, der minder dig om at udfylde holdkortet. Igen halvanden time før kampstart får du en ny påmindelse.

Ønsker du ikke denne påmindelse, kan du slå den fra i Indstillinger > Beskedcenter.

Det er også muligt selv at flytte rundt på app-værktøjerne i DBU's Fodbold-app, så du kan med et par klik flytte holdkortværktøjet om på forsiden, så du lynhurtigt kan finde det næste gang.

Du klikker blot på menupunktet "Min forside" og så kan du selv bestemme layoutet på din Fodbold-app - og for eksempel at placere en genvej til holdkortet på din forside:


          

Force Majeure
Står man i den uheldige situation at det er umuligt at udfylde holdkortet elektronisk før kampstart, er det muligt at lave et force majeure holdkort, der gælder dog følgende krav:

  • Holdkortet skal udfyldes på et stykke papir
  • Det papirudfyldte holdkort skal forevises modstanderen senest i halvlegspausen
  • Klubben skal på papiret skrive, hvilken klub holdkortet tilhører samt datoen for afviklingen af kampen. Endvidere skal navne og evt. fødselsdatoer på de benyttede spillere fremgå
  • Papirholdkortet skal underskrives af en ansvarlig leder fra modstanderholdet
  • Papirholdkortet skal være DBU Sjælland i hænde senest 1. hverdag efter kampen. En kopi af papirholdkortet sendt pr. mail er OK


Læs mere

Sådan udfylder du holdkort

Klik her for DBU Sjællands holdkortregulativ

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første