Futsal hos DBU Sjælland

Futbol de Salon / Futebol de Sala

 Futsalben_fodboldbilleder.dk 
Foto: Fodboldbilleder.dk
 
Futsal spilles i Danmark primært som indefodbold, men det adskiller sig på vigtige punkter fra traditionel indefodbold, som de fleste af os har stiftet bekendtskab med. I futsal spiller man med en mindre bold. 

Bolden vejer det samme som en normal bold, men har en blødere inderbold, hvilket gør, at bolden ikke hopper så meget og derfor er nemmere at kontrollere. 

Samtidig er der ingen bander, så når bolden er ude af spil, skal der foretages et indspark ved i gangsætningen. I futsal spiller man med en målmand, der må bruge hænderne inde i straffesparksfeltet. 

Futsal spilles på en bane på størrelse med en håndboldbane, ligesom målene også er de almindelige håndboldmål. Hos DBU Sjælland består en kamp af to halvlege af 20 minutter og hvert hold har en målmand og fire markspillere på banen af gangen. I stævneform er spilletiden dog kun 1. halvleg med færre spilleminutter.

Om DBU Sjællands Futsalturnering:

Turneringsstrukturen

Praktiske oplysninger

Regler

Futsalloven 

Spilleberettigelse i Futsal

Læs mere
På DBU's side kan du få in introduktion til futsal, læse mere om futsals historie, landsholdet, hvordan DM afvikles og meget mere.  

DBU futsal