A+B efterudd. den 4. okt. 2017

DBU Træneruddannelse sætter fokus på individuel træning og inviterer derfor til efteruddannelsesdag for A- og B-licensindehavere

Pro træner Svend Graversen med FC Midtjyllands U17 hold

Individuel træning er blevet et mere og mere centralt område i spillerudvikling.

Uden individuelle kompetencer kommer holdet ikke langt. Vi sætter  fokus på emnet ved at lade trænere, der har meget stor erfaring på området komme og præsentere deres tanker og ideer – både i teori og praksis.

At de også udviser stor entusiasme vil du opleve, når du møder dem d. 4. okt. i Slagelse.

Se program for dagen ved at klikke her!

Du vil møde:

Mads Buttgereit, Træner i standardsituationer FCM

UEFA A-licens 


Fokus: Individualiseret træning i standardsituationer

Mads Buttgereit giver et indblik i, hvordan data bruges i forbindelse med arbejdet som træner i standardsituationer.
Herudover kommer han med sit bud på, hvordan vi skaber spillere, som har særlige kompetencer i forhold til standardsituationer på internationalt topniveau?

Den praktiske træning 
I den praktiske træning er den offensive Header i fokus. Træningen begynder på et formelt niveau og ender gennem 
progression i en regulær standardsituation i det færdige spil.


Tonny Hermansen, Talentchef OB
UEFA Pro-licens


Fokus: Fra individuel basis teknik til kamprelateret udførelse

Spillet udvikler sig hele tiden, hvilket betyder at kravene til spillernes færdigheder hele tiden øges. I og med at rummene på banen bliver mindre skal spillernes perception skærpes – hvilket betyder at man skal være skarpere i forhold til at træffe det rigtige valg. I forhold til de tekniske færdigheder betyder det, at vi trænere skal udvikle og være opmærksomme på netop denne udvikling. Spillerne skal trænes i tekniske færdigheder, uanset hvilken position de spiller.

Igennem årene har Tonny trænet alt fra ungdom til superliga - bl.a. Erik Sviatchenko, Pione Sisto, Christian Eriksen og Rasmus Falk på ungdomsplan. Spillere som alle har hver sin tekniske kompetence.

I OB har de udarbejdet en klar plan for, hvordan og hvad de mener, der skal til for at løfte det tekniske niveau. Bedre tekniske basisfærdigheder skaber et bedre grundlag for de relationelle færdigheder, og derfor er det vigtigt at man som træner så tidligt som muligt bliver bedre til både at træne disse færdigheder samt fejlrette.

Nedenstående er måden de nu forsøger at skabe et bedre grundlag for at styrke disse færdigheder og som du vil blive præsenteret for d. 4. okt.

1. Basis 1 teknik.

2. Basis 2 teknik. Øget progression i basis tekniske øvelser. Handling efter handling.

3. Positionsbestemt teknisk træning.

3. Kamprelaterede handlinger – med øget fokus på de tekniske færdigheder


Dirk Laleman, Fysisk træner, Club Brugges akademi

Fokus: Planlægning af individuel fysisk træning

Dirk Laleman har i en årrække været tilknyttet Club Brugge som ansvarlig for opbygningen af den fysiske træning på klubbens akademi. Hans opgaver har indtil sidste år også omfattet U17 holdet og tidligere hele Club Brugges akademi.

Flere A-kursister har på studieture de senere år oplevet Dirks entusiasme og store passion for den specifikke udvikling af den enkelte spillers fysiske kapacitet og udvikling. Dirk vil give sit bud på vigtigheden af individuelt tilpasset fysisk træning og vedligeholdelse. 


Du tilmelder dig her

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første