Fair play prægede
udvalgte erfa-kampe

At langt de fleste fodboldkampe bliver afviklet i en god, sportslig atmosfære, kunne SBU-observatører ved selvsyn konstatere under en fokusrunde i Serie 4 pulje 4. En kedelig episode, der i en kamp gav rødt kort til begge målmænd, endte med håndtryk mellem parterne.

SBU satte - som et led i erfagrupperne for herresenior - i den forgangne weekend fokus på Serie 4 pulje 4, hvor samtlige fem kampe i puljen blev overværet af en SBU-observatør, og fra alle SBU-repræsentanterne er der positive tilbagemeldinger, hvilket også skinner igennem i de små kampomtaler herunder. 
Det bekræfter heldigvis også, at langt de fleste fodboldkampe bliver afviklet i en god, sportslig atmosfære, og det er selvfølgelig helt i tråd med SBU's slogan "det er sjovt at spille fodbold".

Puljen er udpeget som én af i alt fire forsøgspuljer, hvor formålet ganske enkelt er et målbart fald i de grove disciplinærsager. Og dem var der heldigvis slet ingen af, selv om en af kampene bød på en noget besynderlig batalje, hvor begge målmænd blev præsenteret for det røde kort i kampen mellem Blovstrød IF og Herlev IF.
I et desperat Herlev-forsøg på at fremtvinge en udligning røg de to målmænd i totterne på hinanden efter et hjørnespark, men parterne faldt dog hurtigt til ro, og gav hinanden hånden inden de forlod banen.

I den kommende weekend sætter SBU på samme måde fokus på Serie 4 pulje 6, der sammen med Serie 5 pulje 10 og Serie 5 pulje 11 er de tre andre udvalgte erfagrupper for herresenior.

Relevant link:
- Fokus på seriekampe

Fokuskampene i tal og tekst

AB 1 - Høsterkøb HK/FK: 1-3 (0-2)
0-1: Lars Peter Jensen (18)
0-2: Glenn Weiglin (32)
0-3: Lars Peter Jensen (75)
1-3: Jesper Halvorsen (80)

AB kunne med en sejr stryge forbi Høsterkøb HK/FK i bunden af tabellen, men fuld fortjent trak gæsterne det længste strå i bundkampen, der - selv om begge mandskaber kæmper for at undgå degradering til Serie 5 - blev afviklet i en afslappet og "hyggesnakkende" atmosfære.
AB indledte ellers opgøret bedst, men efter Lars Peter Jensen bragte Høsterkøb på sejrskurs vendte billedet. Begge hold tilspillede sig flere store målchancer, men det kneb med effektiviteten, og AB kom således først på scoringstavlen 10 minutter før tid. På det tidspunkt havde Glenn Weiglin og Lars Peter Jensen - med sit andet mål - dog bragt gæsterne foran 3-0 og Jesper Halvorsens fuldtræffer for hjemmeholdet havde derfor kun kosmetisk betydning.

SBU-observatør: John Tefke

Blovstrød IF - Herlev IF 2: 1-0 (1-0)
1-0: Jesper Andreasen (14)

Med rødt kort til målmanden for begge hold, Jacob Sørensen hos Blovstrød IF og Carsten Larsen hos Herlev IF, efter et "sammenstød" i slutfasen, da gæsternes målmand var med helt fremme i hjemmeholdets straffesparksfelt i forbindelse med et hjørnespark, fik kampen en dramatisk afslutning.
Bortset fra den episode var der ellers en udmærket stemning spillerne imellem, og ganske symptomatisk gav de målmænd også hinanden hånden på banen umiddelbart efter de havde fået præsenteret det røde kort af dommer Morten R. Mogensen, Jægerspris.
Trods mange gode scoringsmuligheder blafrede netmaskerne kun, da Blovstrøds Jesper Andreasen sikkert udnyttede et straffespark efter knap et kvarter spil.

SBU-observatør: Jens Steen Mortensen

Glostrup 1 - Stenløse BK 1: 0-7 (0-4)
0-1: Christian Sørensen (5)
0-2: Christian Sørensen (25)
0-3: Christian Sørensen (30)
0-4: Ole Bay (35)
0-5: Thomas Haason (72)
0-6: Allan Kierkegaard (76)
0-7: Martin Kolbak (80)

En kamp med fair play i højsædet. Der var ikke et eneste kort, og stemningen blandt holdene var god både før, under og efter kampen. Til gengæld var forestillingen hurtigt blottet for spænding, men det var altså også et møde med nedrykningstruede Glostrup og det suveræne tophold fra Stenløse, der allerede bragte sig på sejrskurs i det 5. minut.
Christian Sørensen var målscoreren og med yderligere to fuldtræffere i løbet af den første halve time tegnede han sig for et vaskeægte hattrick.
Stenløses sidste fire mål blev sat ind af fire forskellige spillere. Inden pausen øgede Ole Bay til 4-0, og på otte minutter i slutningen af kampen cementerede Thomas Haason, Allan Kierkegaard og Martin Kolbak topholdets storsejr.
Det nærmeste værterne kom reducering var et par forsøg på målstolperne.

SBU-observatør: Peter Roslev

Slangerup & OIF 1 - Ballerup IF 2: 5-1 (0-0)
1-0: Güenet Difti (49)
2-0: Morten Knudsen (65)
2-1: Ulrik Hornstrup (72)
3-1: Daniel Larsen (76)
4-1: Morten Knudsen (84)
5-1: Morten Knudsen (87)

Efter en målløs 1. halvleg kom der gang i sagerne i de sidste 45 minutter, der blandt andet bød på seks mål og en udvisning. Selv om udvisningen knap en halv time før den glimrende dommer Erdol Iljazovski, Ishøj, fløjtede for sidste gang i kampen, tilfaldt hjemmeholdets Andreas Larsen, udbyggede Slangerup den 1-0-føring, Güenet Difti havde givet værterne fire minutter efter pausen, til en sejr på 5-1 i de sidste 27 minutter.
Morten Knudsen tegnede sig for tre af Slangerups mål i den periode, hvor Ulrik Hornstrups reducering for Ballerup for en kort stund gav spænding om udfaldet. Bare fire minutter efter reduceringen øgede Daniel Larsen til 3-1 inden Morten Knudsen var på pletten to gange på tre minutter kort før lukketid.
Både spillere og trænere brugte mundtøjet flittigt, men det var konstant med positive tilråb, og begge hold bidrog til en god kamp, der blev afviklet i en dejlig atmosfære.

SBU-observatør: Kurt Skjoldby

Farum BK - Bagsværd BK 1: 1-3 (1-1)
1-0: Kim Hasbo (35)
1-1: Angpal Singh (42)
1-2: Thomas Olesen (60)
1-3: Thomas Olesen (83)

Oprykningsaspiranterne fra Bagsværd måtte kæmpe hårdt for sejren mod Farum, der har nedrykningsspøgelset hængende over hovedet.
Det var således bundholdets Kim Hasbo, der åbnede scoringen, og trods en hurtig udligning af Angpal Singh, var det først i kampens sidste halve time, at Thomas Olesen med to fuldtræffere afgjorde kampen til gæsternes fordel.
Der var ingen på noget tidspunkt optræk til bataljer, og eneste malurt i bægeret var brokkeri rettet mod kampens dommer Kern Olesen, St. Rørbæk (Frederikssund). Det blev dog begrænset til de første 45 minutter. Kort efter pausen bad dommeren nemlig spillerne om at holde mund, og henstillingen viste sig at være effektiv, for spillerne koncentrerede sig om at spille fodbold i resten af kampen.

SBU-observatør: Ole Karlsson

Af: Jesper Hallgren - 20. september 2004, 11:58

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første