Engelsk dommervisit i Sjællandsserien

Elektroniske holdkort, 10-minutters reglen og fri udskiftning var lektien, da en engelsk dommertrio for nylig dømte en sjællandsseriekamp mellem B.1973, Herlev og Avedøre IF.Den engelske dommertrio anført af dommer Callum (24) og de unge linjedommere Max (16) og David (17).Men det gik nu alligevel meget godt, da Sjællandsserien lørdag 12. april fik besøg af en ung talentfuld dommertrio fra England. Trioen dømte kampen mellem B. 1973, Herlev og Avedøre IF, som en del af København Amts Fodbolddommer Klubs (KAFD) udvekslingsaftale med den engelske dommerklub Herts Referee Society. 

Den engelske dommertrio besående af dommeren Callum på 24 år og linjedommerne Max og David på bare 16 og 17 år blev mødt af hele 312 tilskuere på Herlevs hjemmebane Elverroad. De engelske dommere fik lov til at lede en jævnbyrdig og velspillet kamp med masser af nærkampe, der sluttede med en 2 - 1 sejr til B.1973, Herlev.

Ros til den engelske trio
KAFD beretter på deres hjemmeside, "at den dygtige trio afviklede kampen på en god og tilfredsstillende måde. Der var masser af nærkampe hvor spillerne fik lov til at ’gå til den’ uden at de gik over stregen. Der var en god atmosfære og begge hold roste trioen stort bagefter. Callum på 24 år viste god ledelse og specielt viste trioen et meget flot samarbejde inde på banen. De 2 linjedommere Max og David på henholdsvis 16 og 17 år gjorde god figur ude på linjerne, imponerende at man så tidligt i karrieren er på det niveau.Avedøre-spilleren her måtte finde de engelske gloser frem for at kommunikere med kampens dommer Callum. 

Norman (leder fra England red.)  var også meget imponeret over hele måden man arrangerer kampe på i Danmark, specielt den gode stemning blandt de 312 tilskuere gjorde stort indtryk på ham. Efter kampen mødtes trioen med begge holds spillere og ledere i klubhuset, hvor der blev udvekslet erfaringer. En tradition man har efter kampene i England. Torben Iversen holdt på KAFDs vegne en lille tale hvor der var stor ros til både Avedøre IF og B.73 og ikke mindst vores engelske venner. Sandwich og en fadøl blev indtaget i det hyggelige klubhus, og der skal lyde et kæmpe tak til B.73 Herlev for den fremragende måde de var værter på."

Chok over elektroniske holdkort
For de engelske dommer var der en del nyt at lære om de særlige forhold i dansk fodbold. Derfor var der arrangeret et 'teknisk møde' lørdag formiddag hjemme hos Torben Iversen, der er næstformand i KAFD og desuden en del af DBU Sjællands talentdommergruppe. Mødet blev blandt andet brugt til at lægge en strategi for håndteringen af forskellene mellem engelsk og dansk fodbold.  
 
Blandt andet benytter man i England hverken 10-minutters udvisninger eller fri udskiftning. Det var ligeledes et 'chok' for trioen, at der i dansk breddefodbold nu kun må benyttes elektroniske holdkort. På dommerklubbens hjemmeside beretter formand Jens Damgaard, at kampens dommer Calum 'til stor ros og nogen morskab' havde researchet hjemmefra på de danske betegnelser for eksempelvis ’fordel, spil videre’ og ’direkte frispark’. Til sidst blev man dog enige om, at det var bedst at dømme kampen på 'engelsk'. En beslutning som B. 1973, Herlev og Avedøre IF og deres ledere formentlig satte pris på. 

Læs hele beretningen på KAFD's hjemmeside

Af Peter Vest Hansen, Foto: KAFD

Log ind