DEL2014: Ole Jacobsen ny formand for DBU Sjælland

Ole Jacobsen blev valgt som ny formand for DBU Sjælland på delegeretmødet 11. januar 2014.



DBU Sjællands nye formand Ole Jacobsen. 

I december 2013 valgte Kurt Bagge-Hansen at trække sig som formand for DBU Sjælland. Derfor skulle der findes en ny kandidat til posten og bestyrelsen valgte at pege på Ole Jacobsen. 


46-årige Ole Jacobsen er tilknyttet Helsinge Fodbold og er nuværende formand for DBU Sjællands Udviklingsudvalg. Han har også tidligere siddet i DBU Sjællands bestyrelse. 

Jørn Hedengran havde inden delegeretmødet motiveret Ole Jacobsen i en nyhed på DBU Sjællands hjemmeside. 

- Oles brede erfaring og indsigt I sjællandsk fodbold er helt nødvendig for det arbejde vi står overfor. Det er bestyrelsens mål at få indflydelse på udviklingen i dansk fodbold og sætte Sjællandsk fodbold på det idrætspolitiske landkort, forklarede næstformanden.  

Enig bestyrelse

For både Jørn Hedengran og resten af  bestyrelsen, har det været vigtigt at finde en kandidat med indsigt i fodbolden og med et kompetent lederskab – og det har man fundet i Ole Jacobsen.

- Da jeg havde snakket med Ole, sendte jeg en mail rundt til hele bestyrelsen og der gik bare to timer, så havde alle bestyrelsesmedlemmer svaret tilbage, at det ville være en rigtigt, rigtigt god ide at bede Ole om at kandidere til formandsposten. Når det er en rigtig god ide og det føles rigtigt godt i maven hos bestyrelsen, så er jeg heller ikke i tvivl om, at det føles rigtigt godt i maven hos jer. Det håber jeg i hvert fald, sagde Jørn Hedengran.  

Ole Jacobsen blev valgt som formand uden modkandidater. 

Ledererfaring og langt fodbold CV

Ole Jacobsen indtager formandsstolen med solid ledererfaring og et langt fodbold CV i rygsækken. Ole Jacobsen er i dag kommunaldirektør i Frederikssund Kommune. 

i en nyhed på DBU Sjællands hjemmeside udtalte Ole Jacobsen forleden sin begejstring over at være blevet opfordret til at kandidere af bestyrelsen.
   
- Det er naturligvis dejligt at blive spurgt om man vil kandidere til at stå i spidsen for DBU Sjælland – noget som får mit fodboldhjerte til at slå en ekstra gang. Da jeg i sin tid trådte ud af DBU Sjællands bestyrelse, var det på grund af manglende tid og et krævende og relativt nyt arbejde i mit civile liv – det var aldrig på grund af manglende interesse for den sjællandske fodbold, den har været der hele tiden. 

Indflydelse og kompetence
I samme nyhed afslørede han et par kerneområder, der vil få hans opmærksomhed og dedikation. 

- Udviklingen i fodbolden går stærkt, både når det gælder spillet som helhed, men også på den politiske scene. For mig gælder det om at søge indflydelse i de sammenhænge hvor det giver mening og gavner sjællandsk fodbold. Det er blandt andet på den idrætspolitiske dagsorden hos de sjællandske kommuner, samt turneringssamarbejde på tværs af unionsgrænser. Derudover vil jeg gerne kigge på, hvordan vi kan gøre det nemmere og sjovere at være frivillig i de sjællandske fodboldklubber. Det er min fornemmelse, at vi har svært ved at fastholde de gode frivillige kræfter og en af årsagerne kunne være, at vi som forbund er blevet for tunge og bureaukratiske at arbejde med, sagde Ole Jacobsen.

Ydmyg og beæret
I en kort tale efter valget takkede Ole Jacobsen for tilliden og tog bestyrelsens tråd op om dialog og samarbejde. 

- Jeg er lige dele ydmyg og beæret, men også rigtigt stolt over, at forsamlingen har valgt mig. Jeg skulle brug meget kort tid på at beslutte mig, da bestyrelsen kontaktede mig og spurgte om jer var interesseret i at stille op. Jeg skulle dog lige vende det med den rigtige bestyrelse derhjemme. Og så blev der givet en form for grønt lys til det. Det er jo ikke gratis sådan noget, sagde han med et smil.  

Han gjorde det dog straks klart, at han ikke få minutter efter valget som ny formand ville komme med programerklæringer. 

- Jeg er blevet spurgt om programerklæringer her fra salen og af nogle få journalister. Der har jeg sagt meget præcist, at sådan nogle kommer jeg ikke med i lommen. Jeg vil sammen med bestyrelsen og med udgangspunkt i det stærke dialogsignal, der er sendt både fra bestyrelsen og så sandelig også fra forsamlingen her, gøre mit ypperste for Sjællandsk fobold, for fodboldklubberne og for at vi efterlever det udemærkede værdisæt, som unionen allerede nu har, men som vi måske godt kan blive bedre til at efterleve, forklarede han. 

Rotation holder liv i en organisation

Chris Hvid fra Køge Boldklub efterlyste større rotation blandt bestyrelsesmedlemmerne, da mange var på genvalg og havde siddet i bestyrelsen i flere år. Dernæst opfordrede han forsamlingen til at blive bedre til at opstille kandidater for at sikre en bred repræsentation. Kristian Pedersen fra Haslev FC ønskede en begrundelse for, hvorfor han to gange havde søgt en udvalgsstilling uden at få hverken stillingen eller en kommentar til, hvordan han kunne styrke sit kandidatur til en anden gang.

Bestyrelsen noterede kommentarerne og Ole Jacobsen sluttede af med at opfordre til, at man i fremtiden ikke tøvede med at bringe kandidater i spil fra salen.  

- Det er jo faktisk det, der holder en organisation i live. Så lad det være ordene, jeg vil glæde mig til, at jeg om et års tid skal aflægge min første beretning og stå til ansvar for mit første års funktionsperiode. Jeg glæder mig til samarbejdet. Endnu engang tak for tilliden og rigtig god medvind ude på banerne uanset om det bliver 3:3, 5:5, 8:8. Eller om det bliver 1. august eller 1.1. lad de sjællandske klubber og DBU Sjællands kompetente bestyrelse tage stilling til det. Rigtigt godt nytår og et rigtigt god fodbold år til jer alle sammen.

Læs mere om Ole Jacobsen

Af Peter Vest Hansen, Foto: Rie Døllner

Log ind