DEL2014: Sådan gik det forslagene

Her kan du læse, hvordan det gik med de tre klubforslag og bestyrelsens forslag til ændringer af DBU Sjællands love.



Tom Pedersen fra Espergærde IF motiverede klubbens forslag til en ændring af turneringsstrukturen. 

Resume: 

Der var blevet indsendt tre klubforslag og bestyrelsen stillede et forslag til ændringer af DBU Sjællands love. Der var tale om en række mindre ændringer af unionens love.

De væsentligste ændringer af unionens love var: 1) en ændring vedrørende indmeldelsesgebyrer og frister - denne gik igennem med en mindre ændring i teksten 2) en præcisering af partsbegrebet ved fx protestsager. 

De to klubforslag om genindførsel af resultater i børnefodbold for U-10 til U-12 årgangene blev trukket. Det sidste klubforslag om en vending af turneringen til en kalenderturnering forår-efterår i stedet for efterår-forår, hvor bestyrelsen blev pålagt at arbejde videre mod en kalenderturnering ud fra intentionerne i forslaget.   

Ændring af DBU Sjællands love
Bestyrelsen havde foreslået en række primært redaktionelle ændringer af DBU Sjællands love. Hvoraf størstedelen hidrørte nummereringen af de enkelte paragraffer. Som jeg ser det er det kun nogle enkelte ting, som man vil kunne kalde realitetsændringer. 

§ 4 – indmeldingsgebyrer og frister

1) § 4. Forslaget var, at § 4 ændres fra et ’lovfæstet beløb’ til, at bestyrelsen kan fastsætte indmeldingsgebyrer og frister via et regulativ. 

- Bestemmelsen i § 4 er, at indmeldelsesgebyret i dag hedder 500 kroner. Det har altid været sådan, at der var en række krav til medlemsklubber, som for eksempel skulle have en fodboldbane. Men nu er vi også begyndt at optage Futsal og Fodbold Fitness-fodboldklubber. Det er derfor en anden dagsorden end den traditionelle måde at tænke en fodboldklub på. Derfor vil bestyrelsen gerne have forsamlingens godkendelse til, at vi i forhold til forskellige klubtyper kan fastsætte indmeldelsesgebyret og frister for indmeldelse, forklarede Jørn Hedengran.  

Punkt 11.13 – hvem er part i en sag

I et nyt punkt 11.13 omkring protester, som fremadrettet kun kan indgives af sagens parter. Her præciseres det, at parter i sagen er kampens to klubber.

- Det har rejst diskussioner gennem nogle år. Vi har derfor talt med administrationen, disciplinærudvalg og ankeudvalg. De mener alle, at det er en rigtig god ide at få en definition i lovene på, hvem der er en part i en sag. Fordi vi tit har den situation, at nogen har hørt om en sag, og så vil de gerne blande sig i den. Så skal vi hver gang til at vurdere om de er en part af en sag. Her er der nogle gråzoner, så vil vi gerne have skrevet ind i lovene, hvem der er part af en sag, forklarede Jørn Hedengran.  

Flemming Linnemann stillede et mindre ændringsforslag vedrørende forslaget på side 2, nyt punkt 2.3 om at få fjernet formuleringen ’og disses medlemmer’. Bestyrelsen var enig med Flemming Linnemanns forslag og følgende forslag blev vedtaget med 147 stemmer for, hvilket var flere end de ¾ stemmer af de i alt 156, som det kræver at få en lovændring vedtaget. 

Nedenstående forslag blev derfor vedtaget:

Side 2, punkt 2.3: Medlemsklubber skal efterleve de påbud og regler der gives af bestyrelsen, og er i øvrigt underlagt de love, regler og bestemmelser der gives af FLU, DBU og DIF  

Klubforslag om resultater i børnefodbold
Møns FK og B82, Virum havde stillet forslag om ændring af den bestyrelsesbeslutning, der fjernede resultatvisning fra DBU Sjællands hjemmeside. Forinden havde bestyrelsen genindført stillinger og resultater. 

På vegne af bestyrelsen gentog Jørn Hedengran ønsket om, at forslagene blev trukket for ikke at låse måden bestemte aldersgrupper spiller fodbold på inden dialogproces med klubberne omkring de nye spilleformer, som forventeligt er færdiggjort omkring marts/april.  

Læs mere om debatten i artiklen resultater i børnefodbold tog dagsordenen i Roskilde

Både Møns FK og B82, Virum fremlagde motivationerne bag deres forslag og trak efterfølgende forslagene.  

Forslag om forår-efterår turnering
Tom Pedersen fra Espergærde IF stillede forslag om at ændre turneringen den nuværende (efterår-forår) til en ’kalenderturnering’ (forår-efterår). Klubben mente, at en ændring til forår-efterårsturnering ville styrke fastholdelsen, skabe bedre udnyttelse af kalenderåret og ville skabe mindre administrative problemer. 

Læs mere om begrundelsen i Espergærde IF’s forslag

Frank Petersen forklarede, at bestyrelsen grundlæggende var enige i forslaget. Men af hensyn til samarbejdet med andre unioner og DBU samt udfordringer med op- og nedrykning af spillere ønskede forslaget trukket. 

Kompromiset blev, at forsamlingen pålagde bestyrelsen, at de skulle arbejde videre med en vending af turneringen ud fra intentionerne i

Espergærde IF’s forslag i samarbejdet med andre aktører. Forsamlingen vedtog forslaget med 121 delegerede, hvilket var over den krævede stemmeandel på halvdelen af stemmerne.

Af Peter Vest Hansen, Foto: Rie Døllner

Log ind