Futsal: Finalestævner for ungdoms og seniorhold

Søndag 26. januar kan du opleve de dygtigste sjællandske U-15 og U-16 drenge spille finalestævne i Jyllinge eller se seniorholdene dyste om avancement til DBU-rækkerne i Helsinge.

Søndag 26. januar er der gode nyheder for alle Futsal fans. Her lægger Jyllinge-hallerne arena til dysten om at blive det bedste U-15 og U-16 drengehold på Sjælland.

Ikke så langt derfra i Helsinge vil herre- og kvindesenior kæmpe om guld og sølv og avancement til DBU's rækker.

Helsinge: Herresenior og kvindesenior
I Helsinge vil de bedste hold i Herresenior og Kvindesenior dyste om titlen som vinder af deres respektive rækker. Vinderen af Herresenior Futsal A-rækken går videre til Futsal Ligaen. Der er guld og sølv til nummer 1 og 2 i både A- og B-rækken.

Herunder kan du finde kampprogrammer. Resultaterne vil løbende blive opdateret på de samme sider:

Se kampprogrammet for Herresenior A

Se kampprogrammet for Herresenior B

Se kampprogrammet for Kvindesenior A

Se kampprogrammet for Kvindesenior B

Kampresume ved Thomas Rasmussen
I Kvindesenior stod finalen mellem Brøndby IF og Birkerød. Brøndby var favoritter baseret på de indbyrdes resultater tidligere i turneringen.

Brøndby viste sig effektive i kampens indledning og efter første halvleg var de gule i front med 3-0.

I 2.halvleg var der chancer til begge hold men der kom ikke yderligere scoringer.

Brøndby IF blev fortjente Sjællandsmestre og de er klar til næste sæsons Futsal Liga.

Herresenior A
Første semifinale mellem BGA og Boeslunde og her viste Boeslunde høj klasse under hele kampen. BGA kom foran men herfra dominerede Boeslunde opgøret og de sejrede med de sikre cifre 6-2.

Den anden semifinale blev meget tæt. Birkerød førte ved pausen med 2-0 men Østern kæmpede sig flot tilbage og kom foran med 3-2 midt i 2.halvleg. Birkerød viste dog mentalt overskud og trods et hårdt pres i slutfasen fra Østern sejrede Birkerød med 5-4.

Finalen om at vinde Sjællandsmesterskabet samt retten til at rykke op i Futsal Ligaen fra næste sæson blev tæt.

Ved pausen var stillingen helt lige 2-2 efter at Birkerød fik udlignet kort før pausefløjt.

Efter pausen fortsatte holdene den tætte dyst og med 10 minutter igen om Boeslunde i front med 4-3 ved Christian Pihl som scorede sit tredje mål i finalen.

I slutfasen kunne Boeslunde trække yderligere fra til 5-3 og de kan nu glæde til nye udfordringer i Futsal Ligaen.

Herresenior B
En spændende pulje med 4 velspillende hold.

Tuse dominerede rækken og vandt alle 3 kampe og blev dermed vindere af rækken.

Viby tabte den indbyrdes kamp til Tuse med 4-2 men med 4 point blev Viby nummer 2.

Fjordbold blev nummer 3 og Borup nummer 4.

U-15 og U-16 drenge
I Jyllinge-hallerne vil der blive dystet om guld og sølv hos U-15 og U-16 drenge. Du kan finde deres kampprogrammer herunder. Resultaterne vil løbende blive opdateret på samme sider.

Se kampprogrammet for U-15 drenge A

Se kampprogrammet for U-15 drenge B

Se kampprogrammet for U-16 drenge A

Se kampprogrammet for U-16 drenge B

Om Futsal
Futsal er indendørs fodbold, men det adskiller sig på vigtige punkter fra det klassiske indendørs fodbold, som mange kender. I Futsal spiller man, i modsætninger til almindelig indendørs fodbold, med en mindre bold.

Bolden vejer det samme som en normal bold, men har en blødere inderbold, hvilket gør, at bolden ikke hopper så meget og derfor er nemmere at kontrollere.

Banen
Samtidig er der ingen bander, så når bolden er ude af spil, skal der foretages et indspark ved i gangsætningen. Yderlige spilles der med en målmand, der må bruge hænderne inde i straffesparksfeltet.

Futsal spilles på en bane på størrelse med en håndboldbane, ligesom målene også er de almindelige håndboldmål. En kamp hos DBU Sjælland består af to halvlege af 20 minutter, og hvert hold har en målmand og fire markspillere på banen af gangen.

Futsal i DBU-regi
I Danmark har Futsal primært eksisteret som en sport indenfor DAI (Dansk Arbejder Idrætsforbund). Men i 2006/2007 gik DBU for alvor ind i arbejdet med udviklingen og udbredelsen af spillet og besluttede at forsøge at integrere futsal som en del af DBU’s officielle turneringer.

Fra 2008 var futsal derfor officielt den version, der blev spillet, når DBU nu årligt skal finde en danmarksmester i indendørsregi.