Kendt ansigt kandiderer til formandsposten

Efter Kurt Bagge-Hansen valgte at trække sig fra posten som formand for DBU Sjælland, har den øvrige bestyrelse nu opfordret Ole Jacobsen til at kandidere til posten. Ole Jacobsen kommer med en solid ledererfaring og et langt fodbold cv med udgangspunkt i den sjællandske fodbold. Ole har tidligere siddet i DBU Sjællands bestyrelse, været medlem af blandt andet DBU Fairplay, DBU Sjællands udviklings udvalg.



- Oles brede erfaring og indsigt I sjællandsk fodbold er helt nødvendig for det arbejde vi står overfor. Det er bestyrelsens mål at få indflydelse på udviklingen i dansk fodbold og sætte sjællandsk fodbold på det idrætspolitiske landkort, fastslår Jørn Hedengran, der er næstformand i DBU Sjællands bestyrelse.

Hundrede procent opbakning
Det er en enig og samlet bestyrelse der står bag kandidaturet af Ole Jacobsen. Forventningen har for en del i fodboldmiljøet været at Jørn Hedengran, som næstformand, var den naturlige afløser efter Kurt Bagge-Hansen, men det har aldrig været Jørns ambition at blive formand. For både Jørn som bestyrelsen, har det været vigtigt at finde en kandidat med indsigt i fodbolden og med et kompetent lederskab – og det har man fundet i Ole Jacobsen.

- Det er naturligvis dejligt at blive spurgt om man vil stå i spidsen for DBU Sjælland – noget som får mit fodboldhjerte til at slå en ekstra gang. Da jeg i sin tid trådte ud af DBU Sjællands bestyrelse, var det på grund af manglende tid og et krævende og relativt nyt arbejde i mit civile liv – det var aldrig på grund af manglende interesse for den sjællandske fodbold, den har været der hele tiden, fortæller Ole, der glæder sig over bestyrelsens forespørgsel.


Indflydelse og kompetence
Hvis den delegerede forsamling bakker Ole Jacobsens´ kandidatur op, så kan Ole allerede nu afsløre et par kerneområder, der vil få hans opmærksomhed og dedikation.

- Udviklingen i fodbolden går stærkt, både når det gælder spillet som helhed, men også på den politiske scene. For mig gælder det om at søge indflydelse i de sammenhænge hvor det giver mening og gavner sjællandsk fodbold. Det er blandt andet på den idrætspolitiske dagsorden hos de sjællandske kommuner, samt turneringssamarbejde på tværs af unionsgrænser. Derudover vil jeg gerne kigge på hvordan vi kan gøre det nemmere og sjovere at være frivillig i de sjællandske fodboldklubber. Det er min fornemmelse at vi har svært ved at fastholde de gode frivillige kræfter og en af årsagerne kunne være at vi som forbund er blevet for tunge og bureaukratiske at arbejde med, siger Ole Jacobsen, som selv kommer fra den lokale klub Helsinge Fodbold.

Ole Jacobsens fodboldbaggrund:

2012                    Udpeget til Fair Play/CSR udvalget i DBU

2012                    Formand for Udviklingsudvalget i DBU Sjælland

2008                   Udpeget til Børn og Unge udvalget og Fair Play udvalget under DBU

2008 - 2011       Medlem af Sjællands Boldspil Unions(SBU) bestyrelse

2006 - 2010      Medlem af bestyrelsen i Helsinge Fodbold

2004 - 2008     Valgt som suppleant til Sjællands Boldspil Unions(SBU) bestyrelse

2001                    Udpeget til Turneringsudvalget under SBU

1997 - 2004      Frivillig fodboldtræner i Helsinge SI


Ole Jacobsens civile baggrund

2009 – d.d.      Kommunaldirektør Frederikssund Kommune

2006 - 2008     Direktør for Opvækst og Uddannelse i Frederikssund Kommune

2006                   Konstitueret kommunaldirektør i Helsinge Kommune

2003 - 2005      Forvaltningsdirektør i Social-, Skole- og Kulturforvaltningen i Helsinge Kommune

1998 - 2003      Sekretariats- og IT chef i Byrådssekretariatet i Helsinge Kommune

1998                   Fuldmægtig i Byrådssekretariatet i Helsinge Kommune 

1996 - 1998      Fuldmægtig i Kommunernes Landsforening, Kontoret for Teknik og Miljø

 

Log ind