Stor tilslutning til infomøder om nye spillerformer

Over 200 sjællandske fodboldfolk mødte op til DBU Sjællands infomøder om nye spilleformer i børne- og ungdomsfodbolden.

Der var stor interesse for DBU Sjællands infomøder om de nye spilleformer i december 2013 og januar 2014. I alt deltog 217 trænere, bestyrelsesmedlemmer og andre personer med tilknytning til sjællandsk fodbold. 

De tre møder blev afholdt i Vipperød (11. december), Farum (16. december) og i Næstved (8. januar). Deltagerne mødte velforberedt og spørgelystne op og på alle møderne var der gode debatter.  

Generelt set var der en positiv indstilling til spilleformsundersøgelsen og dens anbefalinger, der er den første store danske undersøgelse med udgangspunkt i danske børne- og ungdomspillere og de faktiske forhold på de danske baneanlæg.

Dias fra DBU Sjællands infomøder om nye spilleformer

Christian Bordinggaard (til venstre) fra DBU præsenterede resultaterne og anbefalingerne fra spilleformsundersøgelsen.

100 kampe videofilmet
Motivationen bag den omfattende danske spilleforms- og baneundersøgelse er, at det skal være både sjovt og udviklende, når danske børn og unge trækker i fodboldtøjet rundt om i landet - uanset alder, niveau og køn.

De nye anbefalinger bygger på et omfattende analyse- og dokumentationsarbejde, som DBU, DBU Sjælland og de øvrige lokalunioner har foretaget i samarbejde med Analysefirmaet Amisco Scandinavia, Center for Holdspil og Sundhed fra Københavns Universitet samt Aarhus Universitet.

Sammenlagt er der blevet videofilmet 100 børne- og ungdomskampe - herunder en del kampe på Sjælland. I alt har cirka 600 spillere været med i undersøgelserne fra U-8 til U-14 - både drenge og piger. Hertil kommer, at der i foråret 2013 er blevet lavet individuelle observationer på 310 spillere.



Der var stor interesse for infomøderne om de nye spilleformer, hvor 217 personer deltog. Her er det Anders Lund (midten) fra Holbæk B&I, der stiller et spørgsmål ved infomødet i Vipperød. 

Præsenteres på delegeretmødet
På delegeretmøde 11. januar 2014 har spilleformsundersøgelsen sit eget punkt på dagens program og her vil der også være tid til efterfølgende debat omkring de ændringer, som undersøgelsen varsler. 

DBU Sjælland vil gerne involvere så mange sjællandske klubber som muligt i de anbefalede ændringer af spilleformer. Derfor vil dialogen fortsætte på de lokale fodboldrådsmøder i januar og februar, hvor alle klubber i de respektive områder har mulighed for at deltage.

Her vil det være muligt rigtigt at komme i deltaljen med undersøgelsen og de næste skridt i forhold til de ændrede spilleformer.

20. januar: I område 4
27. januar i område 1
29. januar i område 2
29. januar i område 6
5. februar i område 3
6. februar i område 5

Klik her for at læse mere om de lokale fodboldråd og for at tilmelde dig et af møderne

Læs mere

Tema om nye spilleformer

Log ind