Højere niveau skal fastholde U-19 drenge (1)

15 klubber har i år efter ansøgning fået deres nuværende U-19 drengehold indplaceret i Serie 3 eller 4 som et led i et fastholdelsestiltag fra DBU Sjælland.



Større sportslige udfordringer skal fastholde ungdomsspillere ved overgangen til senior. Foto: Fodboldbilleder.dk 



15 klubber har i år efter ansøgning i maj fået deres nuværende U-19 drenge indplaceret i Serie 3 eller 4 efter sommerferien. Den særlige ordning har kørt som et fastholdelsestiltag hos DBU Sjælland siden 2012.  

I år var det derfor tredje gang de sjællandske klubber kunne søge om en plads i Serie 3 eller Serie 4 afhængigt af U-19 holdet nuværende niveau. Ansøgningsperioden strakte sig fra1. - 18. maj.

De følgende klubber fik et hold indplaceret i Serie 3 eller Serie 4- 

Serie 3 Serie 4
Espergærde IF Ejby IF 1968
Gladsaxe-Hero Boldklub FC Holte
Harper FC Hvalsø IF
Herfølge BK
Vipperød BK
Holbæk B&I
Lundtofte Boldklub   
Roskilde KFUM   
Snekkersten IF   
Tuse IF   
Taastrup FC   
Vallensbæk IF   

For at kunne søge skulle klubben have et U-19 hold tilmeldt i foråret 2014. Afhængigt af holdets niveau kunne der søges efter denne model: 

Nuværende række Kunne søge om indplacering i:
U-19 Drenge Mester  Serie 3
U-19 Drenge 1 - 2  Serie 4

Baggrund

Baggrunden for fastholdelsestiltaget er en viden om, at mange U-19 drenge stopper ved overgangen til seniorfodbold. Overgangen fra det trygge ungdomsmiljø til det noget hårdere seniormiljø kan ofte være lidt af et kulturchok for unge spillere.

Pludselige kan man havne nederst i hierakiet, hvor man skal flytte mål, pumpe bolde og hente vand. Måske bliver de unge spillere spredt på flere seniorhold. De skal med andre ord starte forfra med at finde deres plads på holdet og i klubben. 

Desværre får det den uønskede virkning, at nogle af 'ungseniorerne' vælger helt at forlade fodbolden. Her er det også en faktor, at det ikke skorter på attraktive tilbud i kampen om de unges tid.  

Forslaget om højere indrangering til U-19 hold blev udarbejdet af DBU Sjællands Seniorudvalg i september 2011 og blev i november måned 2011 vedtaget af DBU Sjællands bestyrelse. 

Læs mere

Få U-19 holdet direkte i Sere 3 eller 4

Tekst: Peter Vest Hansen, Foto: Stig Sinius Nielsen

Log ind