Sådan er reglerne for kunstgræs

Her kan du blive opdateret på reglerne for kampe på kunstgræs.

Må man afvikle turneringskampe på kunstgræs? Find svaret herunder.    

Til stor glæde for sjællandsk fodbold bliver der hvert år anlagt nye kunstgræsbaner på sjællandsk muld. Det rejser naturligvis en del spørgsmål om reglerne for kampe på kunstgræs. I den forbindelse bliver vi typisk spurgt om man kan nægte at spille en kamp på kunstgræs? 

Svaret er: Overholder banen alle foreskrifter for en kunstgræsbane, så er det korte svar, nej.

Herunder finder du reglerne fra DBU Sjællands turneringsreglement:

§23 Brug af kunstgræsbaner

§ 23.1 Kampe kan afvikles på kunstgræsbaner, der opfylder DBUs krav til banens spilfunktionelle egenskaber.

Skulle kunstgræsbanen ikke opfylde DBU's krav til spilfunktionelle egenskaber, så bør du være opmærksom på følgende regler.

§ 26.5 Hvis begge hold er enige, kan en kamp spilles på grusbane eller kunstgræsbane, der ikke opfylder DBUs krav til banens spilfunktionelle egenskaber.

§ 26.6 I særlige tilfælde kan DBU Sjælland afgøre, at en kamp skal spilles på kunstgræsbane og i el-lys, - evt. også på neutral bane.

God kutyme at informere udeholdet

- Et hjemmehold er ikke forpligtet til i forvejen at oplyse et udehold om, at kampen skal spilles på kunstgræs, men det er DBU Sjællands anbefaling, at man yder denne service til udeholdet. Omvendt betyder det også, at en hjemmeklub ikke kan forlange, at der skal spilles på kunstgræsbanen med en bestemt slags fodboldstøvler.

Af Peter Vest Hansen

Log ind