Styrk børne- og ungdomsarbejdet i din klub

Klubber i område 2 og 3 kan ekstraordinært søge om at få tildelt en konsulent gennem projekt 'Lej en B&U Konsulent'. Men vær hurtige, der er kun 1 ledig plads.13 sjællandske klubber blev i efteråret 2013 efter ansøgning udvalgt til DBU og lokalunionernes projekt ’Lej en B&U konsulent’, som har kørt over en årrække med stor succes. Kort fortalt får klubber i projektet stillet 400 timers konsulentbistand stillet til rådighed over en toårig periode 2014-2015.   

Da en af de tilmeldte klubber er kommet i den heldige situation, at de allerede har fået tilknyttet en intern B&U konsulent fra deres klub, kan DBU Sjælland ekstraordinært tilbyde klubber i område 2 og 3 at søge om at få tildelt en Børne- og ungdomskonsulent med samme timeantal og vilkår som de øvrige klubber i projektet.
 
Hvad kan B&U-konsulenten tilbyde?
B&U-konsulenten kan hjælpe med at besvare spørgsmål og etablere konkrete tiltag. B&U-konsulenten kan blandt andet hjælpe på følgende områder:
- Sportslig udvikling hos børn og unge
- Rød tråd i børne- og ungdomsarbejdet
- Vejledning, feedback og supervision til trænere
- Organisationen i klubben
- Generel inspiration til trænere og ledere

Desuden lytter konsulenten til den enkelte klubs ønsker og behov. B&U-konsulenten og klubben udarbejder i fællesskab en arbejdsbeskrivelse for perioden.

De 200 timers konsulentbistand årligt bruges primært i klubben, men forberedelse og uddannelse indgår også i timetallet.

Hvilke krav er der til klubben?
For at klubben kan blive taget i betragtning til ”Lej en B&U-konsulent”, skal der være klare overvejelser om brugen af B&U-konsulenten, ligesom klubben skal efterleve DBU’s ”Holdninger & handlinger”.

Desuden er det et krav, at klubben i løbet af de to år i samarbejde med B&U-konsulenten igangsætter et forløb i DBU’s C-licensuddannelse med klubbens børne- og ungdomstrænere.

Pris og ansøgning
Projektet støttes af DBU og DIF. Det betyder, at klubprisen er blevet sat væsentligt ned og udgør 20.000 kr. årligt over en toårig periode med kørsels- og telefonudgifter betalt af DBU. 

Hvis din klub er interesseret i at blive en del af projekt ’Lej en B&U konsulent’ eller ønsker et uforpligtende møde, så kan du kontakte udviklingskoordinator Lene Rydal fra DBU Sjælland på lery@dbusjaelland.dk eller på mobil 2235 3330.

DBU Sjællands område 2 & 3 
Består af klubberne i de følgende kommuner: Frederikssund, Allerød, Egedal, Furesø, Rudersdal, Lyngby-Tårbæk, Gladsaxe, Herlev og Ballerup, Brøndby, Glostrup, Høje Tåstrup, Solrød, Albertslund, Hvidovre, Vallensbæk, Ishøj, Roskilde, Lejre, Greve og Rødovre.

Af Peter Vest Hansen, Foto: Jeff Duckett

Log ind