Indsats skal sikre høj dommerkvalitet i Futsal

DBU Sjælland har netop uddannet 11 nye dommerudviklere som et led i en indsats for sikre dommerkvaliteten i Futsal.En ny indsats skal være med til at sikre, at der også i fremtiden vil være kvalificerede dommere i Futsal. Foto: Fodboldbilleder.dk  Futsal er en sport i en rivende udvikling og skal sporten fortsætte sin udvikling kræver det dommere af høj kvalitet. Derfor har DBU Sjælland bevilliget midler til at uddanne 11 nye Futsaludviklere, der skal udvikle Futsaldommerne og tilgodese klubbernes behov for kvalificerede Futsaldommere.    

De nye Futsaludviklere blev udtaget på forhånd og er alle fungerende udendørsudviklere med relationer til Futsal herunder på det lovmæssige område og som dommere. Kurset blev afholdt hos DBU Sjællands administration i Himmelev med Leif Dalskov-Andersen som instruktør på teoriområdet. 

Første kursus af sin art
Allan Vennike er formand for DBU Sjællands dommergruppe og er som DBU Diplominstruktør vant til selv at undervise i Fodboldloven, men forleden var han selv på skolebænken for at blive uddannet Futsaludvikler. 

- Der var en god dialog, og vi kom rundt i de mange vanskelige kringelkroge der er i Futsalloven. Det var rigtigt godt med noget udenbys inspiration, og en kæmpe tak til Leif for en udbytterig aften, fortæller Allan Vennike med henvisning til kursets 'fynske' instruktør.  

Ifølge Allan Vennike var kurset det første danske udviklerkursus for udviklere i Futsal.
  


Per Svendson (t.v.), Claus Olsson og Stig Grander kan nu kalde sig for futsaludviklere. Her ses de til kurset i Himmelev. Foto: Lars Meyer  

Fokus på kampafgørende fejl

Afslutningsvis præsenterede Allan Vennike deltagerne for den udviklingsrapport, som de udfylder i forbindelse med en udvikling på en Futsaldommer. Fokuspunktet i Futsal er, ligesom i udendørs fodbold, de såkaldte 'black and white mistakes' (sort/hvide fejl). 

'Black and white mistakes' er betegnelsen for 'kampafgørende kendelser' som for eksempel en udvisning eller et straffespark, som ikke blev dømt. Med kurset er de 11 nye futsaludviklere ifølge Allan Vennike klædt godt på til at møde dommerne i de sjællandske haller.

- Jeg kan hilse og sige, at vi glæder os, lyder det fra Allan Vennike       

Fakta - de 11 nye Futsaludviklere

Trine K. Westhoff
Stig Grander
Allan Vennike
Claus Olsson
Buller Friis
Per Svendson
Kjeld Holmen
Henning Horn
Lars Meyer
Jens Egsgaard
Jørgen Labuz 

Af Peter Vest Hansen

Log ind