Må, må ikke: Guide til lovlige spillere

Den nye sæson står for døren, men har du helt tjek på hvilke spillere du må bruge i sæsonens første kamp?

Har I lavet rokeringer i spillertruppen? Så husk at være opmærksom på reglerne.


Mange synes sommerferien er passeret alt for hurtigt forbi, men de fleste føler nok alligevel, at den har varet længere end en enkelt weekend.

I DBU Sjælland-sammenhæng er sommerpausen dog på flere måder blot at betragte som en meget lang pause mellem to spillerunder. I hvert fald når det gælder rokeringer i spillertruppen.

Man skal således stadig være særligt opmærksom, når spillere går fra klubbens bedste hold til et lavere rangerende.

Her gælder der ganske bestemte regler. 

Det forholder sig sådan, at efterårssæsonens første kamp – hvad angår op- og nedrykning af spillere – skal ses som "næste runde" af forårssæsonens sidste kamp. 

En spillers spilleberettigelse i efterårets første kamp vil altså afhænge af, hvilket hold han/hun spillede på i forårssæsonens sidste.

Derfor er der heller ingen problemer, hvis en spiller f.eks. har spillet på klubbens andethold i forårets sidste kamp og nu skal spille på klubbens førstehold. Her er der nemlig tale om en oprykning, og det er altid tilladt, så længe det sker til en ny spille dag.

Det er i øvrigt værd at huske at:

- En programsat men IKKE spillet kamp, hverken løser eller binder en spiller.

- Hvis en klubs førsteholds kamp bliver udsat til et senere tidspunkt, kan ingen af de spillere, der spillede førsteholdets sidste kamp i foråret, rykke ned på andetholdet.

- For at rykke ned fra et højere rangeret hold til et lavere rangeret hold, skal det højere rangerede hold spille en kamp, hvor spilleren ikke er med. 

Ingen bindinger ved klubskifte

Hvis en spiller har foretaget et klubskifte mellem forårs- og efterårssæsonen, er der ingen bindinger i forhold til sæsondebuten.

Du kan læse nærmere i turneringsreglementet her.

Af Martin Weibel og Peter Vest Hansen

Log ind