En fantastisk holdspiller runder 25 år i DBU Sjælland

1. december har DBU Sjællands dommerpåsætter Timi Holm været ansat i unionen i 25 år.Dommerpåsætter Timi Holm har været ansat hos DBU Sjælland i 25 år. Hjælpsom, en man kan regne med og en god fyr. De tre beskrivelser går igen, når man beder kollegaerne om at beskrive dommerpåsætter Timi Holm (57), der 1. december har været ansat i DBU Sjælland gennem 25 år. 

Timi Holm er det man i sportsjargonen kalder en fantastisk holdspiller. Ingen opgave er for lille eller uværdig, og han står altid klar med et smil, en frisk bemærkning og en hjælpende hånd. Undertegnede er blot en af mange medarbejdere, der gennem årene har haft fornøjelsen af at få "kørelejlighed" med Timi på turen til Roskilde. 

Ansat som 22-årig
Timi Holm blev født i Nyboder i København og har det meste af sit liv haft tilknytning til fodbolden. I en årække var han nemlig en løbestærk spiller i Østerbros Boldklub, Handelsstadens Boldklub og Boldklubben Viktoria og i dag er han tilknyttet Frederiksberg Boldklub (FB).    

I 1980 blev han første gang ansat hos DBU Sjælland, da unionen hed SBU og var "nabo" til Dronningen på Frederiksgade i København. Undervejs i sin ansættelse har han haft ansvar for 7-mandsfodbolden, minifodboldturneringen, Anders And Cup og har været sekretær for en række udvalg herunder blandt andet Børneudvalget og Ungdomsudvalget.

Bassisten
Timi Holms første periode i DBU Sjælland var fra 1980 til 1996 kun afbrudt af en orlov på en håndfuld år, som han brugte på at skabe sig et navn i musikverdenen. Uden for fodboldens verden er han nemlig også kendt som den oprindelige bassist i bandet Mercyful Fate og King Diamond. 

I sin tid som bassist i Mercyful Fate og King Diamond var dog kendt under navnet Timi "Grabber" Hansen. Tilnavnet "Grabber" fik han af ekspedienten Ole i pladebutikken Bristol på Strøget, fordi han spillede på en Gibson G3 Grabber. Hans særlige lyd og teknik, hvor han spiller med fingeren og ikke et plektrum, debatteres stadig flittigt på nettet. Timi Holm forsvandt dog ikke helt fra DBU Sjælland under orloven, da han hjalp til her og der, når han ikke spillede koncerter eller var med til at indspille musik.  Timi Holm brugte sin orlov fra DBU Sjælland til at spille musik. Her ses han under en koncert i Göteborg i 1986. Foto: Privat

"Verdens bedste holdleder"
Timi Holms anden periode i DBU Sjælland startede i 2000, da han blev hentet "hjem" til DBU Sjælland for at varetage dommerpåsætningen og servicere de sjællandske fodbolddommere. En opgave han stadig varetager i dag. 

Timi har to børn og bor i dag på Frederiksberg. I sin fritid er han seniorkoordinator og holdleder for Frederiksberg Boldklubs 1. herresenior i Københavnsserien. Han passer så godt på sine spillere, at han i klubben kærligt bliver kaldt "sensei" og "verdens bedste holdleder".

Timi Holm modtog i 2012 DBU Sjællands æresemblem i forbindelse med unionens 110 års jubilæum. Timi har ikke ønsket en reception, men fejrer i stedet de 25 år sammen med kollegaerne. 

DBU Sjælland ønsker Timi et stort tillykke med de indtil videre 25 år i organisationen. 

Bonusinfo
Heavybandet Mercyful Fate har altid haft en helt særlig relation til Metallica. Begge band blev stiftet i 1981, og faktisk var Metallica i starten ganske inspireret af Timi og hans kollegaer. Blandt andet var Timi og co. i sin tid flinke nok til at dele deres øvelokale på Amager med Metallica, da begge bands i 1984 indspillede plader. Siden fulgte en række samarbejder og i 2011 var Timi Holm med, da Metallica fejrede 30 års jubilæum i 2011. I videoen herunder kan du se ham indtage scenen.Video: Youtube, Canal de AJFMCHAPTER

Af Peter Vest Hansen

Log ind