Faxe Kondi Ungdomspokalen: Triumf for FCN og BIF

Flotte comebacks i Faxe Kondi Ungdomspokalfinalerne, hvor Brøndby IF og FC Nordsjælland vandt pokalen i henholdsvis U17- og U19-rækkerne

Næstved-spilleren Magnus Kristensen blev kåret til pokalfighter efter en flot scoring i kampen mod FCN. Foto: DBU København

Frederiksberg Idrætspark var ramme om øst-finalerne i Faxe Kondi Ungdomspokalen for U17- og U19-årgangene. I U17 finalen stod kampen mellem AB og Brøndby IF i en ganske tæt og underholdende kamp. Brøndby havde bolden mest og kom frem til en række scoringschancer i 1.halvleg. Efter pausen fik AB en drømmestart, da de kom foran efter 51 minutters spil. Kampens pokalfighter Alejandro Maillet scorede sikkert på straffespark, og så var det en kamp mod uret for Brøndby-spillerne, der gik målrettet til sagen. Belønningen for det hårde arbejde kom kort efter AB-scoringen, da Oliver Carrara udlignede for Brøndby, inden Rasmus Grosen i overtiden sendte sejrsmålet i kassen til stor jubel og glæde i Brøndby-lejren.

I U19 finalen var FC Nordsjælland klar favorit mod Næstved BK. Farum spillerne sad som ventet tungt på spil og chancer i en underholdende 1. halvleg, hvor FC Nordsjælland havde bolden mest. Flere nærgående FCN-forsøg førte dog ikke til scoringer og kort før pausen slog Næstved til. En fantastisk solopræstation af kampens pokalfighter, Magnus Kristensen, gav Næstved føringen kort før pausen. Magnus Kristensen driblede sig på fornem vis forbi flere FCN-spillere, inden han resolut sparkede bolden ind bag en chanceløs Thomas Gall i FCN-målet. Efter pausen jagtede FCN en udligning og igen var det en flot individuel præstation, der gjorde forskellen. Emre Mor gik forbi et par Næstved-spillere for derefter at sparke bolden op i målhjørnet – flot scoring og udligning til 1-1. Efter målet fortsatte Emre Mor med at skabe problemer for Næstved spillerne. Med et par finurlige driblinger og et flot indlæg fandt han indskiftede Lucas Haren, som satte foden på og sikrede FCN en velfortjent pokaltriumf.

DBU København vil gerne takke for den flotte opbakning til finalerne i Frederiksberg Idrætspark og takke de frivillige fra FA 2000, der var med til at afvikle finalerne.

I kampen mellem Næstved og FC Nordsjælland blev Næstved spilleren Henoc Musungay hjulpet fra banen med hjerteproblemer. Henoc Musungay modtog straks behandling i en tilkaldt ambulance og har det efter omstændighederne godt dagen derpå. DBU København ønsker Næstved spilleren god bedring.

Pokalfighter: Magnus Kristensen

Pokalfighter i U17 finalen blev Alejandro Maillet fra AB.

DBU Københavns bestyrelsesmedlem Kasper Darfelt overrækker medaljer til AB-spillerne.

Næstveds U19 mandskab kæmpede en brag kamp mod FCN i U19 finalen.

FCN-spillerne jubler efter 2-1 sejren i U19 pokalen.

Glade Brøndby-spillere efter en sen scoring sikrede dem sejren i U17 pokalen.