Pokalfinalen afgjort fra 11-meterpletten

Årets seriepokalfinale blev en medrivende og målrig affære. Begge hold nåede at tage føringen før finalen blev afgjort fra 11-meterpletten.

Grevespillerne jubler over sejren i Seriepokalfinalen 2015.

Det var en lettet Jacob Lassen, der torsdag aften kunne løfte det enorme Seriepokal-trofæ på Brøndby Stadion efter Greve Fodbolds finalesejr over Ishøj Boldklub. For et år siden måtte han og resten af Greves Serie 2-mandskab se gulddrømmen glippe i Seriepokalfinalen.

- Det havde været en flad fornemmelse, hvis vi havde tabt finalen igen i år. Seriepokalen er jo noget af det største man kan vinde som seriehold, siger en glad Jacob Lassen, der er anfører for Greve Fodbolds Serie 2-hold.

Finalen torsdag aften var kulminationen på årets Seriepokal, hvor 110 hold fra Serie 2 til Serie 6 har kæmpet om det eftertragtede trofæ. Et efter et er holdene blevet sendt ud og til sidst var der kun lokalrivalerne Ishøj Boldklub og Greve Fodbold tilbage. Det gav kampen en snert af lokal-derby.

- Mange af spillerne kendte hinanden i forvejen, fordi de havde spillet på hold sammen, og det gav kampen en ekstra intern gnist. Der blev gået til den i nærkampene, fortæller Jacob Lassen.

Ishøjs Ufuk Kekecs (rødt) hurtige fødder udfordrede konstant Greves forsvar.

Ishøj presser på
Med højt tempo og store individuelle kvaliteter viste de to hold fra kampens start, hvorfor de havde gjort sig fortjent til finalepladsen. Ishøj var mest nærgående med flere gode afslutninger, og en konstant udfordrende Ufuk Kekec på vestrekanten. Fra sin position på midtbanen ledte og fordelte Baris Özcan Ishøjs spil og gav prøver på, hvorfor hans spillerkarriere førte ham til klubber som Brøndby og AGF.

- Ishøj starter godt ud, men vi har også luft til at løbe med dem, og vi står godt i forsvaret. Ishøj presser godt på, og det lykkedes dem at tvinge os til at spille på omstillinger og lange bolde, hvilket normalt ikke er vores spillestil, forklarer Greves anfører Jacob Lassen.

Trods presset formår Greve at spille sig til flere chancer og efter 22 minutter bringer de sig foran ved Anders Knudsen. Ganske naturligt overlader Greve herefter en del af spillet til Ishøj, der jagter en udligning. Den står fortsat 1 - 0, da dommer Patrick Stenzel Rasmussen fløjter til pause.

Greves Andreas Stær scorede to mål i finalen (i blåt).

Opsang fra Ishøj-træneren
Ishøj starter 2. halvleg bedst, men alligevel lykkedes det Greve Fodbolds livlige offensivspiller Andreas Stær Nielsen at øge føringen til 2-0 efter 54 minutters spil. I pausen gav Ishøj-træner Ümit Kart sine spillere en gevaldig opsang og gjorde det klart, at bænken kaldte, hvis de ikke ofrerede sig på banen. Det skulle vise sig at være en god ide.

Efter Greves anden scoring presser Ishøj igen hårdt på, og bare to minutter efter Greves mål reducerer Ishøjs Mustafa Simsir til 2 - 1. I den følgende periode står der Ishøj på kampen og på mål af Ümit Celik og Sevket Simsek (80 min) bringer klubben sig pludselig på guldkurs med en 2 - 3 føring.

- Det er en foræring, at vi lukker dem ind i kampen igen efter 2 - 0 føringen, men stor cadeaux til drengene for at kæmpe og give alt til sidst, forklarer Jacob Lassen.

Bagude med 2 - 3 ser det sort ud for Greve Fodbold, men de giver ikke op, og fem minutter inde i kampens overtid kæmper Greves Andreas Stær Nielsen sig igen fri og scorer sit andet mål i kampen, da han banker bolden i kassen bag Ishøjs Ercan Ciftci. Kampen skal derfor afgøres på straffespark.

Målmændenes dyst
Straffesparkskonkurrencen blev tæt affære, hvor begge holds fans hepper og jubler entusiastisk bag målet. Straffesparkskonkurrencen er dog også præget af en del nervøsitet, hvor flere sparker forbi mål. Det afgørende øjeblik kommer da Greves målmand, Kasper Larsen, læser Ishøjs skytte og disker op med flot redning.

Siden brænder Ishøj et skud, og til sidst kan Greves Frederik Bisgaard sætte den afgørende scoring i mål. Det forløsende mål får jublen til at bryde løs blandt Grevespillerne, der kaster sig i armene på hinanden. Imens falder de skuffede Ishøjspillere sammen på græsset. De var så tæt på.

Målmand Kasper Larsen blev Greves store helt i straffesparkskonkurrencen. Her ses han med den afgørende redning.

Lidt trøst var der dog at hente for Ishøj Boldklub, da deres solide midterforsvarer og anfører Jesper Wallentino blev kåret som kampens pokalfighter.

I omegnen af 150 personer fulgte den velspillede og intense dyst fra tilskuerpladserne, og de fortryder formentlig ikke, at de trodsede regnen og de tunge skyer for at følge årets seriepokalfinale. Men har man ikke fået nok at Greve og Ishøjs dyster, så møder de to hold hinanden igen i Serie 2 (pulje 2) 6. juni klokken 15.00 ved Strandgårdsskolen i Ishøj.

- Der er virkelig lagt i kakkelovnen til vores næste møde, siger Greves anfører Jacob Lassen med et smil.

Greve Fodbolds anfører Jacob Lassen på Brøndby Stadion.

Greve og Ishøj ligger nemlig side og side med 30 point og fem kampe igen i Serie 2. Dog ligger Greve på 4. pladsen og Ishøj Boldklub på 5. pladsen, da de to holds indbyrdes opgør sluttede med en 5 - 1 sejr til Greve i efteråret. Jacob Lassen er dog optimistisk omkring holdets chancer.