1865 flere fodboldspillere på de sjællandske baner

Den nylige medlemsopgørelse fra DIF er overvejende positiv for den sjællandske fodboldudvikling. Der er en stigning af fodboldspillere på 2,17 % svarende til 1865 spillere. Stigningen findes fortrinsvis i herre ungdom, kvinder- og herresenior og ældre.

Medlemstal_2015

Unge drenge vil være aktive

Ifølge medlemstallene er herreungdom steget med 892 spillere (5,41 %). At det er herre ungdom der er steget er en positiv overraskelse, idet det ofte er det modsatte der sker for ungdomsårgangene. Når de unge får fritidsjob, kærester og mere skolearbejde vælger de ofte deres idræt fra. Denne tendens har ikke været typisk for fodbolden alene, men har kunnet mærkes i stort set alle sportsgrene.  

Flere kvinder hopper i fodboldstøvlerne
Der er kommet flere kvindelige senior- og ældre spillere ud på de sjællandske fodboldbaner. Tidligere kunne pige- og kvindefodbolden godt være lidt usynlig i fodboldlandskabet, men det billede er måske ved at ændre sig. I AIK 65 Strøby har de en solid kerne af kvindelige fodboldspillere i alderen 30 – 52 år, som de har formået at fastholde. Klubber venter tålmodigt på flere af de unge kvinder, som måske kommer hjem efter endt uddannelsesforløb i en af storbyerne.  

- Jeg er overbevidst om, at det er det sociale som holder vores gode Old Girls-hold sammen. De hygger sig og det rygtes. Der er et par stykker som også har været ungdomsspillere i klubben, men alle andre er kommet til holdet henover årene. Holdet fungerer rigtig godt og i det nye år er endnu et par kvinder fundet vej til Old Girls-holdet, fortæller Connie Olsgaard, som har ansvaret for kvindefodbolden i AIK 65 Strøby. 

Færre børn- og unge fodboldpiger 
Det er ikke et stort tal, men der er et fald i antallet af børnespillere og unge pigespillere. Årsagerne kan være mange. Fodbold er blot ét af mange aktivitets- og sports tilbud for mange børn og forældre, og det kan muligvis godt drukne i den sammenhæng. For pigespillerne er det muligvis fordi de følger den føromtalte tendens – skole, fritidsjob og kæreste fylder mere i pigernes liv og de vælger ofte idrætten fra.   

- Det er sværere at fastholde de unge piger i dag end tidligere. Pigerne bosætter sig i København for at studere, hvorimod de før i tiden blev i Køgeområdet og pendlede frem og tilbage til uddannelsesstedet. Fastholdelsen og rekrutteringen bliver derfor næsten en umulig opgave. Vi håber på, at de kommer tilbage til os når de er færdige med deres uddannelse og er parate til at etablere sig, siger Connie Olsgaard forhåbningsfuldt. 

Skuldreklap til fodboldklubberne
- Det er glædeligt, at der kan spores fremgang i årgangene herreungdom, dame – og herresenior, samt ældre. Man kan nok ikke ud fra ét års fremgang tale om en tendens, men håbe på at det bliver det. At specielt flere kvinder er kommet ud på fodboldbanerne er meget positivt. Jeg oplever mange klubber som har været gode til at prioritere kvinde/pige fodbolden. 
Skuldreklappet skal klart gå til de sjællandske fodboldklubber som i stor konkurrence med andre sportsgrene - og aktivitetsudbud, alligevel har formået at fastholde og rekruttere spillere til verdens bedste sport, siger Ole Jacobsen, formand for DBU Sjælland.  

De fem største klubber på Sjælland
Fodboldklub Antal medlemmer
Brøndbyernes IF 2144
Greve Fodbold 1429
Lyngby Boldklub 1921 1213
Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF) 1212
Boldklubben Søllerød-Vedbæk (BSV) 1155

Af Rie Døllner

Log ind