Turneringsændringer forår 2015

Her kan du blive opdateret på ændringer i regler og bestemmelser op til forårssæsonen 2015.



Her kan du få overblik over ændringer i regler og bestemmelser forår 2015.  



Solen er vendt tilbage fra sit vinterhi, og forårsturneringen står for døren. Her kan du få et overblik regelændringer m.m. op til sæsonstart forår 2015. 

Kampudsættelse i de laveste seniorrækker
I de laveste seniorrækker er det et velkendt fænomen, at det indimellem kan være svært at stille hold. For at komme disse hold og klubber i møde har DBU Sjælland gjort kampflytning mere fleksibel i Kvindeserie 3 og herrernes Serie 5-6. Det er udmøntet i følgende tilføjelse til § 11.12 i turneringsreglementet:  
I Herreserie 5-6 samt Kvindeserie 3 kan et hold udsætte/flytte én kamp per halvsæson, hvis klubben senest 2 dage før kampen melder dette telefonisk til modstander. Modstander kan ikke sige nej til at rykke kampen og holdene aftaler en ny spilledato samtidig med udsættelsen/flytningen, som indsendes til DBU Sjælland første hverdag efter den ordinære kampdato. Hvis en dommer er påsat kampen, så skal dommerhjælpen kontaktes. 

Begrænsning på kampflytning i fællesrækkernes sidste runde
Ny tilføjelse til turneringsreglementets § 25.2 - kampflytninger. I fællesrækker med DBU København er det under normale omstændigheder ikke længere muligt at flytte kampe i sidste runde. Dette er af hensyn til turneringsplanlægningen i begge unioner. 
 § 25.2 Kampe i sidste spillerunde i Herre Sjællandsserien/Kvindeserien samt fællesrækker med DBU København kan normalt ikke flyttes. 

Præcision omkring oprykning/kvalifikation 
I dag kan et hold med spillere på dispensation ikke kvalificere sig til et finalestævne eller blive puljevinder. Det er nu blevet præciseret, at et hold, der er spærret for oprykning, ikke kan spærre for et andet holds kvalifikation til et eventuelt finalestævne. Det udmønter sig i følgende tilføjelse til § 11.12:
Hvis et eller flere hold der er endt på oprykningsplads/kvalifikation til afsluttende stævner, ikke kan blive puljevinder eller kvalificere sig til de afsluttende stævner, vil pladsen/pladserne gå til de(t) nærmeste oprykningsberettigede hold i puljen.

8-mands: Nedrykning af spillere 
U-12 og yngre spillere i 8-mandsrækkerne skal ikke spilles fri til sæsonens sidste to kampe. Det sikrer en ny tilføjelse i DBU Sjællands supplerende 8-mandsreglement under afsnit ”VI. Spilleberettigelse, rangering af hold samt op- og nedrykning af spillere”:
e) I U12 og yngre må spillere deltage i én kamp per ugedag. Spillere kan efterfølgende altid rykke op på et højere rangeret hold og skal ikke løses/”spilles fri” for at rykke ned på et lavere rangeret hold. Disse er også undtaget reglen i turneringsreglementets § 19.11 om at skulle spilles fri i turneringsrækkens sidste to kampe. 

Vedtaget på delegeretmødet 2015
Ved delegeretmødet 10. januar 2015 blev der vedtaget følgende forslag fra klubberne og bestyrelsen:   

Taastrup FC: Særskilt fakturering på kurser (tidligere blev dette faktureret sammen med dommerudgifter, holdtilmelding m.m.)  
Taastrup FC ønskede med en særskilt fakturering af kurser at gøre det nemmere for klubledere at søge refusion hos kommunen. 
Gældende fra: Delegeretmødet 2015

Taastrup FC: Afskaffelse af bøde ved trækning af hold indtil to uger før sæsonstart ved skift fra fx 11- til 8-mands holdtilmelding     
I en travl sæsonstart kan det være svært at danne sig overblik over antallet af spillere. Taastrup FC stillede derfor forslag om en afskaffelse af bøde ved trækning af hold to uger før sæsonstart, hvis klubben lavede holdtilmeldingen om fra fx 11- til 8-mands.  
Gældende fra: Delegeretmødet 2015
Konsekvens: En klub kan indtil 2 uger før turneringsstart, trække et 11-mandshold og i stedet tilmelde et 8- mandshold, og omvendt, uden opkrævning af bøde. I så fald betales der holdgebyr for 8- mandsholdet, men ikke for 11-mandsholdet. I forbindelse med halvårsrækker omfatter ændringen både opstart i forår og efterår. 

Bestyrelsen: Ændring af DBU Sjællands love
Gældende fra: Delegeretmødet 2015
Konsekvens: Med lovændringen kan revideringen fremadrettet ligeledes foretages af en registreret revisor. 

Espergærde IF: Skifte fra den nuværende turneringsform (efterår-forår) til en turnering, der følger kalenderåret (forår-efterår)
Gældende fra: Senest foråret 2016
Konsekvens: Som det blev pointeret på delegeretmødet er det et vilkår, at ændringen skal godkendes som en særregel i Foreningen af Lokalunioner (FLU). Det skyldes, at turneringsåret er en del af lokalunionernes fællesregler. DBU Sjælland vil komme med en udmelding, når ønsket har været drøftet i FLU.

Jyske 3-mandsstævner
Formen er den samme som i efteråret, men 3-mands stævner hedder nu Jyske 3-mandsstævner. Navneskiftet er et led i samarbejdsaftalen med Jyske Bank. Trods navneligheden er disse ikke at forveksle med Jyske 3-bold Storstævnerne.

Af Peter Vest Hansen, Foto: Laus Nissen

Log ind