MENU

Allerød FK udviser gode initiativer og vinder årets børneklub 2015

Allerød FK vinder af årets børneklub 2015, årsagerne var mange. Klubben har igennem 2015 udvist rigtig mange gode initiativer, imponerende stort antal frivillige trænere, der alle yder et stort stykke arbejde for at fastholde de mange piger og drenge i fodboldklubben.

For Allerød FK blev lørdag 3. oktober den foreløbige kulmination på flere års arbejde med at opbygge og styrke klubbens børneafdeling. Allerød FK har ifølge formand for DBU Sjællands børneudvalg, Kim Møller, især udmærket sig ved at have et godt træningsmiljø i klubben.

- Jeg har overværet flere træninger, hvor der har været 100 spillere og 10 trænere. Det var fantastisk at se, hvordan træningen forløb med små spil og øvelser, tilføjer Kim Møller i sin tale.  

Struktur og involvering af frivillige
Allerød FK har udvist stor interesse for den udvikling og det potentiale der er på området og har ligeledes igangsat gode initiativer. Klubben viser sit ansigt i lokalmiljøet ved arrangementer der introducerer nye for fodbolden ved blandt andet at afholde et stort stævne for skolerne i Allerød med deltagelse af godt 1300 børn fra seks lokale skoler.

På denne måde har klubben sat legen og glæden med en bold i fokus. Ligeledes er der blevet igangsat et torsdagsakademi, som fungerer som et læringsmiljø på tværs af årgange og hold. I 2015 afholdt klubben DBU’s pigeraket. Dette gav et løft til klubben på pigefodbolden i Allerød, af de 100 deltagende piger var cirka. 56 'nye' fodboldpiger, og resten var Allerød FK piger.

Gennem en god struktur og organisation, med involvering af trænere og forældre skaber klubben et godt fundament, der har været med til at tiltrække og fastholde over 300 børnemedlemmer, der derved får rig mulighed for at boltre sig på fodboldbanerne.

Stærk fastholdelse
Udvalget har yderligere lagt vægt på, at Allerød FK har et imponerende stort antal frivillige trænere, der alle yder et stort stykke arbejde for at fastholde de mange piger og drenge i fodboldklubben med kvalificeret træning samtidig med, at de formår at opbygge et stærkt socialt sammenhold medlemmerne imellem. 

Klubben sprudler af liv og aktivitetsniveauet er højt på banerne. De frivilliges engagement er med til at inspirere og skabe nye muligheder i klubbens fysiske rammer med et flot, moderne klubhus og faciliteter, der understøtter et frugtbart børnemiljø, der vækker glæde og inspiration for forældre og børns engagementet med fodbolden.

Kim Møller roste også Allerød Byråd for at have bygget et så flot anlæg som Allerød Idrætspark, der giver rigtig gode muligheder for at træne og udvikle børnene, der starter i klubben allerede som 3-4 årige og heldigvis fortsætter med at spille fodbold, selv om der er mange andre fristelser, der kan trække interessen i andre retninger.

Det er jo endelig meget simpelt, det drejer sig jo blot om at der er en masse børn, forældre og trænere, der har det sjovt med fodbold, Jeg er derfor glad, forklarer Kim Møller i sin tale. 

Tidligere vindere hos DBU Sjælland: 

2014: Tuse IF
2013: B1973 Herlev
2012: FK Sydsjælland 05
2011: Ledøje-Smørum Fodbold
2010: FC Storebælt
2009: Herstedøster IC
2008: Hillerød GI Herrefodbold
2007: Ølstykke FC
2006: Himmelev-Veddelev BK

Læs mere om, hvordan din klub kan komme i betragtning som årets børneklub

Log ind