Lang karantæne for at slå dommer i Serie 4

DBU Sjællands Disciplinærinstans har behandlet disciplinærsagen fra Serie 4 og tildelt en lang karantæne til den spiller, der slog en fodbolddommer i kampen Føllenslev-Særslev IF og Hvidebæk IF 4. oktober 2015.





DBU Sjællands Disciplinærinstans har nu behandlet sagen om vold mod en dommer i Serie 4-kampen mellem Føllenslev-Særslev IF og Hvidebæk IF. DBU Sjællands Ankeinstans ser med stor alvor på sager om vold mod dommeren, og har i denne sag tildelt spilleren karantæne frem til 31.12 2016.  

Sagen kort
4. oktober blev Serie 4-kampen mellem Føllenslev-Særslev IF og Hvidebæk IF afbrudt efter cirka 90 minutters spil ved stillingen 0-2, da en spiller fra førstnævnte klub i frustration over en kendelse vælger at slå kampens dommer.

I Disciplinærinstansens behandling er indgået dommerens indberetning og de to klubbers redegørelse over hændelsesforløbet.

På baggrund af sagens akter, er det Disciplinærinstansens vurdering, at det er Føllenslev-Særslev IF som er ansvarlig for kampens afbrydelse, da det er klubbens spiller som slår dommeren i forbindelse med en kendelse.

Opsummering af afgørelsen truffet af DBU Sjællands Disciplinærinstans: 
  • Føllenslev-Særslev IF taberdømmes 0 – 3, altså tilkendes Hvidebæk IF sejren på 3 – 0
  • Føllenslev-Særslev IF idømmes en bøde, jf. turneringsreglementets § 45.1 – stor kr. 1.000 for at være årsag til kampens afbrydelse. 
  • Spiller X fra Føllenslev-Særslev IF tildeles karantæne fra al dansk fodbold frem til 31. december 2016 for at slå dommeren. 
  • Spiller Y fra Føllenslev-Særslev IF tildeles 5 spilledages karantæne for udvisningen samt deltagelse i slagsmål på banen efter afbrydelsen
Af Peter Vest Hansen

Log ind