Uafsluttede disciplinærsager holder champagnen på køl

DBU Sjællands disciplinære instanser har i øjeblikket flere sager til behandling, som kan indvirke på enkelte rækkers slutstillinger. Protest og turneringssager afsluttes løbende og ankesager afgøres i uge 47.

Der bliver kæmpet hårdt om pointene både på banerne og på skrivebordet i disse dage, hvor op- og nedrykningsspillet spillet strammer til. Derfor ligger der i øjeblikket så mange disciplinære sager og anker til behandling hos DBU Sjælland, at det desværre ikke har været muligt at afgøre alle sager før sidste spillerunde. 

I en del rækker er der derfor god grund til at holde champagnen eller gravøllene på køl lidt endnu, da afgørelsen på de disciplinære sager i DBU Sjællands Disciplinærinstans eller ankesagerne i DBU Sjællands Ankestans kan få betydning for den endelige slutstilling.

Mens protest- og turneringssager behandles løbende, så kan der først ventes en afgørelse på fire ankesager i uge 47.  

Protestsager
Protestsagerne handler typisk om brug af ikke spille-berettigede spillere. De seneste år er især antallet af protestsager steget, fordi det er blevet nemmere at lokalisere ikke-spilleberettigede spillere via de elektroniske holdkort. På positivsiden har det øget gennemskueligheden, men det har samtidig også øget antallet af protestsager. I mange af sagerne skal der dog fortsat indhentes kommentarer og oplysninger fra klubberne og dette er med til at forlænge behandlingstiden.  

Turneringssager
Turneringssager drejer sig ofte om kampe, der er blevet afbrudt af den ene eller den anden grund og derfor skal afgøres på skrivebordet. Denne type sager er mere tidskrævende, fordi de involverede klubber skal have mulighed for at indsende en redegørelse med deres version af sagen. 

Ankesager afgøres i uge 47
Der ligger i øjeblikket fire sager til behandling i DBU Sjællands Ankeinstans. Disse sager forventes først behandlet i uge 47. Afgørelserne kan derfor have indvirkning på slutstillingerne i de rækker, hvor der ligger en anke på en kamp. Der ligger anker på de følgende kampe og dermed rækker:      

Herre Serie 5, pulje 7: Kalundborg Bombers – Kalundborg GB
Herre Serie 5, pulje 4:, Islev BK – ØsterN BK
Herre Serie 4, pulje 7: Nykøbing IF – Holbæk B&I
Sjællandsserien, pulje 1:
Skjold Birkerød – VB 1968

Af Peter Vest Hansen

Log ind